GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

RMMO komutan yardımcısı zorda

RMMO komutan yardımcısı zorda

Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) Komutan Yardımcısı Andreas Papapavlu'nun odasında böcek ya da gizli kamera yerleştirilip yerleştirilmediğini kontrol etmesi için İngiliz Üslerinde çalışan iki Kıbrıslı Rum yetkili çağırması nedeniyle zor bir durumda bulunduğu belirtildi.

Yayın Tarihi: 20/07/14 12:42
okuma süresi: 2 dak.
RMMO komutan yardımcısı zorda
A- A A+

Kathimerini gazetesi söz konusu iki yetkilinin RMMO Genel Kurmaylığının hassas ve üst düzey güvenlikli bir alanda bulunmasının siyasi ve askeri düzeyde çok ciddi bir olay olarak kabul edildiğini, öte yandan olayın diplomatik bir boyut kazanma yolunda olduğunu belirtti.

Gazete Papapavlu'nun da, iki yetkili kendi rızasıyla Genel Kurmaylığa girdiği için çok zor bir durumda bulunduğuna işaret etti.

Polisin olayı ve iki yetkiliyi tutuklamasını kamuoyundan uzak tutmak için çalıştığını ve bunu başaramayınca iki yetkilinin, kusurlu bir durum olmadığı için serbest bırakıldığını açıkladığını aktaran gazete, ancak polisten edindiği gayri resmi bilgilere göre olayın üst düzeyde ele alındığını belirtti.

Olayın ortaya çıkmasıyla gerek siyasi gerekse askeri düzeyde, özellikle Papapavlu'nun pozisyonuyla ilgili, kararsızlığın baş gösterdiğini aktaran gazete, siyasi düzeyde Komutan Yardımcısının ciddi hata yaptığından söz edilmesinin ötesinde bahse konu olayın münferit olup olmadığı yönünde endişelerin olduğunu kaydetti.

Rum Savunma Bakanlığı'nın konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmadığını, ancak büyük bir rahatsızlığının olduğunu da yazan gazete, konudan haberdar edilen Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in adaya gelmesiyle bu konuda gelişmeler yaşanmasının beklendiğinden söz etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.