GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Perdikis'e verdiği yanıtın baısna sızmazından rahatsız oldu

Perdikis'e verdiği yanıtın baısna sızmazından rahatsız oldu

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis'in, Rum Ekologlar ve Çevreciler Hareketi Milletvekili Yorgos Perdikis'in kendisine gönderdiği bir mektuba verdiği yazılı yanıtın basına sızmasından rahatsız olduğu haber verildi.

Yayın Tarihi: 21/07/14 11:23
okuma süresi: 2 dak.
Perdikis'e verdiği yanıtın baısna sızmazından rahatsız oldu
A- A A+

Kasulidis'in Perdikis'e verdiği yanıtın içeriğinin basında yer alması yüzünden, Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru'ya bir mektup gönderdiğini yazan Politis gazetesi, Kasulidis'in Perdikis'e yönelik yanıtının, Güney Kıbrıs'ın sözde "Münhasır Ekonomik Bölgesindeki" (MEB) ileri sürülen Türk ihlalleri ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden arasında konu hakkında görüşülenlerle alakalı olduğunu kaydetti.

Gazete, Kasulidis'in Meclis Başkanına gönderdiği mektupla, Dışişleri Bakanlığı olarak Meclis üyelerinin ülkenin dış politikasına ilişkin konulardaki yazılı sorularına yanıt vermeye davet edildiği yöntemde zorlukların ortaya çıktığı bir konuyu, Omiru'nun dikkatine getirmek istediğini iletti.

Perdikis'in, ABD'nin Güney Kıbrıs'ın sözde MEB'indeki ileri sürülen ihlallerine ilişkin taahhütleri konusundaki sorusuna yönelik olarak, 20 Haziran'da Meclis'e yazılı bir yanıt gönderdiğini ifade eden Kasulidis, verdiği yanıtın içeriğinin hassasiyetinden dolayı, bunun "çok gizli" olarak sınıflandırılması gerektiğini söyledi.

Verdiği yanıtın 5 Temmuz tarihli Politis gazetesinde yer almasını ise büyük şaşkınlıkla tespit ettiğini dile getiren Kasulidis, bu durumun kendisine Meclis'e yönelik gelecekteki bilgilendirmelerinde, "kısa ve öz" aynı zamanda "idareli" olmaktan başka seçenek bırakmadığını ifade etti.

Gazete, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis'in Perdikis'e yanıtında, ABD'nin, Türkiye'nin Güney Kıbrıs'ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi'ndeki (MEB) "ihlallerinden" rahatsızlık duyduğunu ve bu görüşü Türkiye'ye ilettiği iddiasında bulunduğunu anımsattı.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.