GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

Çelepis: "ABD'nin artmiş bir rolu bulunuyor"

Çelepis: "ABD'nin artmiş bir rolu bulunuyor"

AKEL Merkez Komite Kıbrıs Sorunu Masası Şefi Tumazos Çelepis, bugün Fileleftheros gazetesinde yer alan söyleşisinin ikinci kısmında, ABD'nin Kıbrıs sorunu çözüm çabalarına katılımından söz etti.

Yayın Tarihi: 21/07/14 12:44
okuma süresi: 1 dak.
Çelepis: "ABD'nin artmiş bir rolu bulunuyor"
A- A A+

Bugün ABD'nin birçok farklı sebepten ileri gelen artmış bir rolü bulunduğunu dile getiren Çelepis, Rum tarafının bu rolü kendilerinin arzu ettiği gidişata yönelik olarak kullanabileceğini dile getirdi.

ABD'nin artmış rolünün sebeplerinden birinin Doğu Akdeniz'de doğal gaz keşfedilmesiyle alakalı olduğunu dile getiren Çelepis, yalnızca Rum kesiminin rezervlerinden değil, Doğu Akdeniz havzasındaki bütün rezervlerden bahsetmekte olduğunu söyledi.

Müzakerelerin sıfır zeminde başlamaması gerektiğini de söyleyen Çelepis, masa boşaldığı zaman bu durumun üçüncü taraflara kendi görüşlerini sunmalarını arzulamak için yer sağladığını ifade etti.

Çelepis, Kıbrıs sorununda çözüme varılamamasının esas sebebinin "Türk uzlaşmazlığı" olduğundan şüphe olmadığını da iddia etti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.