GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

II. Hrisostomos Rum halkını sokağa dökecek...

II. Hrisostomos Rum halkını sokağa dökecek...

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos liderliğindeki "Kıbrıs Bankası"nın eski hissedarlarının, bankanın, tasfiye edilen "Laiki (Halk) Bankası" ile birleştirilmesi yüzünden kaybettikleri 1,9 milyar Euro'luk alacakları ve "Kıbrıs Bankası"nın bugün KKTC'de bulunan ve envanterde değeri sıfır olarak gösterilen mal varlıkları için yargı yoluna gideceklerini açıkladı.

Yayın Tarihi: 24/07/14 13:12
okuma süresi: 2 dak.
II. Hrisostomos Rum halkını sokağa dökecek...
A- A A+

Fileleftheros "Kıbrıs Bankası Eski Hissedarları Haklarını Arayacak... Başpiskopos: 'Halkı Toplu Mücadeleye, Hatta Mitinge Çağıracağız' Dedi" başlıklı haberinde, eski hissedarların haklarıyla ilgili yapılan araştırmanın açıklanması maksadıyla dün düzenlenen basın toplantısında, "Kıbrıs Bankası Eski Hissedar Birliği Başkanı" sıfatıyla konuşan II. Hrisostomos'un sözlerine yer verdi.

II. Hrisostomos "Bizim önerimiz, tahvil sahiplerinin ellerindeki her 1 Euro'luk tahvil için bir hisse, yani 582 milyon adet 1 Euro'luk hisse almaları gerektiğidir. Geriye kalanlar Kıbrıs Bankası'nın eski hissedarlarına aittir. Bu şekilde eski hisseler İyileştirme İdaresi'nin yaptığı gibi yüzde 99 değil yüzde 30 oranında tıraşlanacak" dedi.

Birlik Genel Kurulu'nun gelecek Pazartesi günü toplanarak, üyelerini hak arayışı yöntemleri hakkında bilgilendireceğini söyleyen II. Hrisostomos "Halkı kitlesel davalar açarak, Başkan Anastasiadis'in de karışmasıyla çiğnenen haklarını geri almakta kararlılık göstermeye çağıracağız, gerekmesi halinde mitingler de düzenleyeceğiz" dedi.

II. Hrisostomos "Kıbrıs Bankası İyileştirme Makamı tarafından mevduat sahipleri aleyhine çok kötü yönetildi. Hisseler haksız yere aşırı tıraşlandı, tahvil ve hisse sahipleri sıfırlandı" ifadesini kullandı.

Hrisostomos, Laiki'nin Acil Likidite Fonu'na (ELA) olan 9,1 milyar Euro'luk vereceğinin "Kıbrıs Bankası"na aktarılması kararını, Yunanistan'daki şube ağının da Euro Bölgesi'ni kurtarmak için 1,8 milyar Euro'ya satılmasını da şikayet etti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.