GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Buttenheim BM Güvenlik Konseyi'ni bilgilendirdi

Buttenheim BM Güvenlik Konseyi'ni bilgilendirdi

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim'ın Kıbrıs sorununun çözümü müzakereleri konusunda "dün gece" telekonferans aracılığıyla BM Güvenlik Konseyi'ne bilgi verdiği ve "olumlu" görüş ifade ettiği bildirildi.

Yayın Tarihi: 25/07/14 10:14
okuma süresi: 3 dak.
Buttenheim BM Güvenlik Konseyi'ni bilgilendirdi
A- A A+

Fileleftheros: "Buttenheim'dan Güvenlik Konseyi'ne 'Olumlu İfadeler'" başlığı altında verdiği haberinde, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Buttenheim'in dün akşam BM Güvenlik Konseyi üyelerine Kıbrıs'taki müzakereler ve UNFICYP'in görevi konusunda telekonferans aracılığıyla bilgi verdiğini yazdı.

Gazete, BM'den diplomatik kaynaklara dayandırarak verdiği haberinde, Buttenheim'in Güvenlik Konseyi üyelerini bilgilendirmesinde "olumlu ifadeler" yer aldığını iddia etti.

Habere göre Buttenheim, taraflara "eşit mesafede" durduğu konuşmasında"Kıbrıs'taki müzakerelerin bütünlüklü çözüme ulaşacağını umut ettiğini" belirtti ve liderlere "daha fazla ilerleme" çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis arasında dün gerçekleştirilen görüşmeye de değinen Buttenheim, "müzakerelerin ikinci turunun, iki liderin önerilerini sunmasıyla tamamlandığını" ifade etti.

Buttenheim, "mayınsızlaştırma unsuruna vurgu yaparak Güven Yaratıcı Önlemler'in (GYÖ) uygulanmasının gerektiğini" belirttiği konuşmasında, müzakerelere ilişkin belgelerin sızdırılmasının ise "yardımcı olmadığını" vurguladı.

Gazete, Buttenheim'ın bilgilendirmesinin ardından Güvenlik Konseyi üyelerinin temsilcilerinin söz alarak görüşlerini belirttiklerini ve tüm üyelerin BM Genel Sekreteri'nin iyi niyet misyonu, UNFICYP'in adadaki varlığı ve Buttenheim'ın çabalarını desteklediklerini yazdı.

ABD ve İngiltere'nin temsilcilerinin, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı'nın hemen atanması gerektiği yönünde görüş belirttiklerini yazan gazete, yine bu iki ülkenin diğer bazı ülke temsilcileriyle birlikte, müzakerelerin hızlandırılması ve iyi ortamı bozacak eylemlerden kaçınılması için yöntemler bulunmasını önerdiklerini öne sürdü.

Habere göre Güvenlik Konseyi üyelerinin temsilcileri son olarak, GYÖ'lerin uygulanması ve kayıpların akıbetlerinin belirlenmesi sürecinin ilerlemesi gerektiğini de dile getirdiler.

Gazete, Buttenheim'ın bilgilendirmesinin ardından Güvenlik Konseyi üyelerinin, UNFICYP'in görev süresinin uzatılmasına ilişkin İngiltere'nin raporunu görüşmeyi sürdürdüklerini vurguladı.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.