GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Kıbrıs Havayollarına ilgi gösteren şirket sayısı 20'yi aştı

Kıbrıs Havayollarına ilgi gösteren şirket sayısı 20'yi aştı

Kıbrıs (Rum) Havayolları'nı satın almaya ilgi gösteren şirketlerin sayısının 20'yi aştığı haber verildi.

Yayın Tarihi: 25/07/14 10:15
okuma süresi: 2 dak.
Kıbrıs Havayollarına ilgi gösteren şirket sayısı 20'yi aştı
A- A A+

Simerini gazetesi, Kıbrıs Havayolları'nı satın almaya ilgi gösteren 20'yi aşkın şirketten 5'inin havayolu şirketi olduğunu yazdı.

Habere göre, gazeteye konuşan Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Marios Dimitriadis, mevcut aşamada sadece 20'yi aşkın şirketin ilgilerini bildirdiğini belirterek, devamında prosedürü üstlenen KPMG kuruluşunun seçime gidilmeden önce ilgi gösteren yatırımcılarla temasa geçerek daha fazla ayrıntı isteyeceğini anlattı.

Dimitriadis, sonbaharda bir neticeye varılmasının beklendiğini de ifade etti.

Fileleftheros gazetesinin bilgilerine göre, Kıbrıs Havayollarına ilgi gösterenler arasında Ryanair, İsrailli Arkia şirketi, Romen Blue Air, Rus S7 (Siberian Airlines), Fly Aruba ve Air Atlantic ile işbirliği içerisinde Arevenca Group, Lübnan'dan MEA, Yunanistan'dan Aegean bulunuyor.

RYANAIR RUM YÖNETİMİNİ AVRUPA KOMİSYONU'NA ŞİKAYET ETTİ

Öte yandan Fileleftheros gazetesi, Ryanair Havayolları'nın, Rum Hükümeti'nin Kıbrıs Havayollarıyla ilgili icraatları konusunda Avrupa Komisyonu'nu şikayet yağmuruna tuttuğunu belirtti.

Habere göre Baf'tan uçuş yapması için Rum Hükümeti ile Hermes Airport'un kararı üzerine devlet destekleri ve indirimler alan Ryanair'in, Rum Hükümeti'nin Kıbrıs Havayolları'nın bir fonuna 4 milyon Euro destek verme niyetiyle ilgili şikayette bulundu.

Avrupa Komisyonu Kıbrıs Havayolları'na yapılan devlet desteklerini incelerken, Rum Hükümetinin bir devlet yardımında daha bulunmaya çalıştığına işaret eden Ryanair, söz konusu fona yapılacak olan desteği "yasadışı" olarak niteledi.

Gazeteye göre Ryanair, Komisyon'a daha önceden yaptığı bir şikayetinde de kendilerinin rekabet ettiği Kıbrıs Havayolları'nın devlet finansmanıyla faaliyet gösterdiğini savunmuştu.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.