GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

DİKO sözcüye kızdı, Anastasiadis'i topa tuttu

DİKO sözcüye kızdı, Anastasiadis'i topa tuttu

Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis'in "Her iki taraf da Kıbrıs sorununun özlü bütün meselelerine dair öneriler sundu" sözüne çok kızan DİKO'nun, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'i topa tuttuğu bildirildi.

Yayın Tarihi: 30/07/14 13:13
okuma süresi: 2 dak.
DİKO sözcüye kızdı, Anastasiadis'i topa tuttu
A- A A+

Haberi "Başkan'a Kıbrıs Sorunuyla İlgili DİKO Saldırıları... Zemin ve Yürütülmekte Olan Müzakereler Konusunda" başlığıyla yansıtan Fileleftheros ve diğer gazeteler, DİKO'nun Anastasiadis'i ve çalışma arkadaşlarını "müzakere prosedürünün bir sonuca götürebilecek gibi göstermek için değişmez Türk tezlerini ve etnik temizlik önerilerini Rum önerileri gibi göstermeye çalışmakla" suçladığını yazdı.

Habere göre Anastasiadis'in Atina'da Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras'la görüşmesinin de Kıbrıs müzakere prosedürünün sorunlara takıldığını bir kez daha doğruladığı görüşünü ortaya koyan DİKO, 11 Şubat 2014 tarihli Ortak Açıklama'nın başardıklarını şöyle sıraladı:

"Türkiye'ye masaya kabul edilemez tezler koyma fırsatı verdi. Kıbrıslı Türklere ayrı egemenlik ve artık yetkileri vererek çifte vatandaşlık mantığını yeniden gündeme getirip Kıbrıs Cumhuriyeti'nin tasfiyesine ve 'partenojeneze' (bakir doğum) göndermede bulunarak Annan Planı'nın madde ve söylemlerini yeniden gündeme getiren Eroğlu-Anastasiadis anlaşması bize kaldı. Downer belgesi tescil edildi.

Görüş birlikleri kaydedilmesinden çok söz ediliyor, bu nedenle Kıbrıs Helenizm'inin Türk tarafının kendi tezlerinden hiç kımıldamadığını ve görüş birliğine atıf yapılmasının, Hristofyas'ın cesur sunumlarından ve Sayın Anastasiadis'in yeni tavizlerinden hiçbir farkı olmadığını bilmesi gerekir."

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.