GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Omiru'dan hükümete çağrı

Omiru'dan hükümete çağrı

Rum Meclis (ve EDEK) Başkanı Yannakis Omiru, Rumların KKTC'deki eski malları için Taşınmaz Mal Komisyonu'na (TMK) başvurmalarını engellemek amacıyla Rum Ulusal Konseyi'nde görüşülen ve Anastasiadis hükümetinin uygulamayı üstlendiği tedbirlerin açıklanmasını ve uygulanmasını istedi.

Yayın Tarihi: 31/07/14 13:02
okuma süresi: 3 dak.
Omiru'dan hükümete çağrı
A- A A+

Fileleftheros "Başvurular Azaldı, Sorun Devam Ediyor... 'İşgal Bölgelerinin Komisyonu' Siyasi Güçler Açısından Diken" başlıklı haberinde, Omiru'nun Anastasiadis hükümetine çağrısını, Değirmenlik kökenli Rumlarla dün TMK'ya başvurular konusunu görüşmesinin ardından yaptığını yazdı.

Habere göre TMK'ya başvuruları "tehlikeli" diye niteleyen ve bu görüntünün etkin biçimde göğüslenmesi gerektiğini söyleyen Omiru, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) son kararlarının, kişisel mülkiyet hakkının müzakere edilebilir olmadığını, değiştirilemeyeceğini ve kimsenin elinden bu hakkın alınamayacağını açıkça ortaya koyduğunu savundu.

Omiru Rumları, TMK'ya gitmekten kaçınmaya çağırdı ve Anastasiadis hükümetine, Rum Ulusal Konseyi'nde görüşülen ve hükümetin de uygulama sorumluluğunu üstlendiği TMK'ya başvuruların önlenmesi tedbirlerini açıklama çağrısı yaptı.

Sözde "Değirmenlik Belediyesi Başkanı" Petros Kareklas ise özellikle ekonomik durumun çok zor olduğu bugün Anastasiadis hükümetinin gerçek ihtiyaç sahiplerine destek vermeyi sürdürmesi gerektiğini söyledi. TMK'ya başvuruları tasvip etmediklerine işaret eden Kareklas, "Hükümeti, başvuruları, özellikle de ihtiyaçtan dolayı yapılan başvuruları önleyecek tedbirler almaya ve bunları açıklamaya çağırdık" dedi.

Gazete TMK'nın resmi web sayfasında yayınlanan bilgileri aktararak Rumlar tarafından yapılan başvuruların geçen yıla oranla oldukça azaldığını ancak toplam başvuru sayısı 5 bin 930 olduğundan, sorunun bitmediğini yazdı.

Politis de haberi "Hemen Tedbir Alın... Omiru'dan Ulusal Konsey Kararlarının Uygulanması İçin Baskı... EDEK Başkanı Hükümetten, Rum Göçmenlerin İşgal Bölgelerindeki Sözde Tazminat Komisyonu'na Başvurmalarını Engellemek İçin Görüşülenlerin Uygulanması İstiyor" başlık ve spotuyla verdi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.