GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Dış Rumlar KKTC'deki eski Rum mallarını satın almaya hazır

Dış Rumlar KKTC'deki eski Rum mallarını satın almaya hazır

Kıbrıslı Rumların KKTC'de bulunan eski taşınmaz mallarını Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK) aracılığıyla satmalarını önlemek amacıyla, Girne ve bölgesinin sözde "belediye başkanları" tarafından, bu taşınmazların yurt dışında yaşayan ve maddi imkanı elverişli olan Kıbrıslı Rumlarca satın alınması yönündeki girişim devam ediyor.

Yayın Tarihi: 01/08/14 10:32
okuma süresi: 2 dak.
Dış Rumlar KKTC'deki eski Rum mallarını satın almaya hazır
A- A A+

Fileleftheros gazetesi, ekonomik kriz sebebiyle KKTC'deki taşınmazlarını TMK'ya satma niyetinde olan Kıbrıslı Rumların bu taşınmazlarını, ABD'de yaşayan Kıbrıslı Rumların sözde "yasal" işlemlerle satın almaya hazır olduklarını yazdı.

Gazete, özellikle Girne bölgesindeki eski Kıbrıs Rum taşınmazlarında yaşanan bu durum sebebiyle Girne ve civarı köylerin sözde Rum belediye başkanlarının dün, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'le görüşerek konu hakkında bilgi verdiklerini; Anastasiadis'in de bu girişime destek verdiğini belirtti.

Habere göre sözde "Girne Belediye Başkanı" Glafkos Karialu, hedeflerinin, ciddi ekonomik sorunlar yaşayan Kıbrıslı Rumlar hakkında bilgi toplamak ve bu kişilerle temasa geçerek, ABD'deki Kıbrıslı Rumların, KKTC'deki taşınmazlarını satın alma niyetlerini iletmek olduğunu söyledi.

Sözde "Karava (Alsancak) Belediye Başkanı" Yannis Papayoannu ise açıklamasında, KKTC'deki eski Rum taşınmazlarının satışının önlenmesine ilişkin bir dizi öneriyi Anastasiadis'e sunduklarını ve bunlar arasında, taşınmazların yurt dışında yaşayan Rumlar tarafından satın alınması önerisinin de bulunduğunu ifade etti.

KARPAZ KÖKENLİ RUMLAR DA ANASTASADİS'LE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan gazete, Karpaz bölgesinin sözde yerel makamlarının da dün Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis'le görüştüklerini ve Kıbrıs sorununa ilişkin görüş alış verişinde bulunduklarını yazdı.

Habere göre, sözde "Yalusa (Yeni Erenköy) Belediye Başkanı" Panayotis Hacipandelis, Anastasiadis'le dün gerçekleştirdikleri görüşmede Kıbrıs sorunundaki gelişmeler konusunda bilgilendirildiklerini ve Kıbrıs sorununun çözümü durumunda Karpaz'ın durumunun ne olması gerektiğine dair kendi görüşlerini sunduklarını açıkladı.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.