GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Kerry'den çözüm mesajı

Kerry'den çözüm mesajı

Güney Kıbrıs'taki ABD Büyükelçiliği'nin, 19 Ağustos 1974 yılında gerçekleşen olayda hayatını kaybeden dönemin ABD Büyükelçisi Roger Davies ile büyükelçilik çalışanlarından Antoinette Varnava'yı, dün akşam düzenlenen bir etkinlikle andığı haber verildi.

Yayın Tarihi: 20/08/14 12:09
okuma süresi: 2 dak.
Kerry'den çözüm mesajı
A- A A+

Fileleftheros gazetesinin haberine göre, dün akşamki etkinlikte konuşan ABD'nin Güney Kıbrıs'taki Büyükelçisi John Koenig, büyükelçilik konutunun dünden itibaren "Roger Davies Residence", personel odasının da "Antoinette Varnava Lounge" olarak adlandırıldığını açıkladı.

Gazeteye göre, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise etkinlikte okunan mesajında, dönemin ABD Büyükelçisi Davies ile büyükelçilik çalışanlarından Antoinette Varnava için en iyi anma şeklinin, Kıbrıslılara, Kıbrıs sorununa kalıcı bir çözüm bulunması için yardım edilmesi olduğunu söyledi.

Gazeteye göre Kerry, adadaki tüm tarafların, iki kesimli-iki toplumlu bir federasyon çerçevesinde adanın yeniden birleşmesi ve barışa ulaşılmasına yönelik adımlar atması gerektiğine de dikkati çekti.

ABD'nin Güney Kıbrıs Büyükelçisi Koenig de etkinlikte yaptığı konuşmada, Kıbrıs'ta hayatını kaybedenler için en iyi anma şeklinin, adada kalıcı barışı oluşturacak bir anlaşmaya varılması olduğunu söyledi.

Haber Alithia'da "Yeniden Birleşme En İyi Anma Şekli", Simerini'de ise "Dün Roger Davies'i Andılar… ABD'li Bakan Tüm Taraflardan İki Kesimli İki Toplumlu Federasyon İçin Adım Atmalarını İstedi" başlıklarıyla yer aldı.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.