GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

DPUG, 30 Ağustos dolayısı ile mesaj yayımladı

DPUG, 30 Ağustos dolayısı ile mesaj yayımladı

30 Ağustos Kahraman Türk Ordusunun 92 yıl önce Aslıhanlar ve Dumlupınar'da son bağımsız Türk Devletini yıkmak hayaliyle Anadolu'yu işgale kalkışanları bozguna uğrattığı ve Türk'ün özgür yaşama arzusunun ortadan kaldırılamayacağını bir kez daha kanıtladığı, Başkumandanlık Meydan Muharebesini kazandığı Zafer Günü. Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü tüm Türk Ulusuna, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Kıbrıs Türk Halkına kutlu olsun.

Yayın Tarihi: 29/08/14 12:25
okuma süresi: 2 dak.
DPUG, 30 Ağustos dolayısı ile mesaj yayımladı
A- A A+

Büyük Türk Ulusunun Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde, her türlü yokluğa, başlangıçtaki kuvvetler arasındaki dengesizliğe, üstün teknolojiye ve o dönemdeki bilinen dünyanın büyük çoğunluğunun maddi ve manevi olarak desteklediği müstevlilere karşı, ulusca dayanışma, tam bir birlik ve beraberlik içinde, asırların geri bıraktırdığı zor yaşam koşullarına, uzun yıllar birbiri ardına devam eden savaşların eseri maddi ve manevi yıpranmışlığa rağmen, yaşama hakkı ve özgürlüğü için verdiği mücadele, yaptığı fedakarlık ve kahramanlıklar, bugünkü çağdaş Türkiye'nin temelidir.

Türk Ulusunun varlığını korumak ve özgürlüğü için verdiği mücadele ve yaptığı fedakarlıklar o dönemde emperyalizmin mezalimi altında yaşamak zorunda bırakılan bütün mazlum milletlerin özgürlük mücadelesine ilham kaynağı olmuştur. Kıbrıs Türk Halkı'nın toplumsal varlığını korumak ve Kıbrıs'ta insan onuruna yaraşır bir hayat yaşamak için verdiği Varoluş Mücadelesi de, Anadolu'daki kardeşlerinin verdiği mücadelenin Kıbrıs'ta tekrarından ibarettir.

Doksan iki yıl önce Mehmetçiğin kahramanlıkları sayesinde kazanılan zafer, o kadar kesin olmuştur ki, bir daha herhangi bir güç Anadolu'ya tecavüze kalkışamamıştır. Bu zafer 1974 Mutlu Barış Harekatı ile birlikte Kıbrıs Türk Halkını özgürce yaşamak için sürdürdüğü mücadelenin moral gücü ve Kıbrıs Türk Halkının büyük Türk Ulusunun ayrılmaz bir parçası olduğunun teminatıdır.

Demokrat Parti Ulusal Güçler, Zafer Bayramının 92. Yılında da, başta Büyük Önder ATATÜRK olmak üzere, Türk İstiklal Harbine katılan, şehit veya gazi olan tüm silah arkadaşlarını, sevgi, muhabbet, saygı ve rahmetle anmaktadır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.