GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

Larnaka'ya bin adet Nil timsahı getirilmek isteniyor

Larnaka'ya bin adet Nil timsahı getirilmek isteniyor

İsrail'den işadamlarının Rum işadamlarıyla birlikte, Şeria Nehri (Erden Irmağı/Ürdün Nehri) vadisinde bulunan çiftliğin kapanmasının ardından, Larnaka kazasında, içerisinde bin adet Nil timsahının bulunacağı tematik bir park kurmayı tasarladıkları haber verildi.

Yayın Tarihi: 30/08/14 10:42
okuma süresi: 1 dak.
Larnaka'ya bin adet Nil timsahı getirilmek isteniyor
A- A A+

Rum Tarım Bakanlığı'nın bütün bu yatırıma turizm açısından olumlu baktığını yazan Fileleftheros gazetesi, işadamlarının, bahse konu parkın Larnaka'ya bağlı Psematismenos (Yalancıköy) köyündeki bir araziye kurulmasını önerdiklerini kaydetti.

İşadamlarının konuyu Tarım Bakanıyla görüştüklerini, bakanın da konuya olumlu baktığını yineleyen gazete, bakanın ise Rum Veteriner Dairesi hizmetlerine, timsah çiftliğine, ziyaretçiler ve bölge sakinleri için güvenli bir şekilde çalışmasını sağlayacak olan çok sıkı şartlar ve koşullarla izin verilmesi için, bu öneriyi inceleme direktifi verdiğini ifade etti.

Rum kesiminde bu tarz kalkınma faaliyetlerini hükme bağlayan yasal çerçeveler bulunmadığını da ifade eden gazete, Veteriner Dairesi Hizmetleri'nin, tematik parkları da güvenceye alacak olan bir yasa tasarısı üzerinde çalıştığını ekledi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.