GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

DEFA ile AİK'ten ilk görüşme

DEFA ile AİK'ten ilk görüşme

Rum Devlet Doğalgaz İdaresi (DEFA) ile Rum Elektrik İdaresi'nin (AİK) atadığı üst düzey müzakere grubunun dün, elektrik enerjisi üretiminde doğal gaz kullanımı için ara çözüm seçeneğinin kullanılmasıyla ilgili ilk kez görüştükleri bildirildi.

Yayın Tarihi: 30/08/14 10:45
okuma süresi: 2 dak.
DEFA ile AİK'ten ilk görüşme
A- A A+

Politis gazetesi, edindiği bilgilere dayanarak, bu görüşmenin, doğal gazda ara çözüm seçeneğinin kullanılmasıyla ilgili özlü müzakerelerin başlangıcını teşkil etmediğini ve esas müzakerelerin, Eylül ayı sonlarında başlayacağını yazdı.

Gazete, DEFA Başkanı Eleni Vasiliadu ile Orthonas Theodulu'nun liderliğindeki AİK müzakere grubunun, dün yalnızca görüş alışverişi ve işbirliğinin prosedürel konularının ele alınmasıyla yetindiklerini, bunun dışında ise, ilerde ele alınacak konularla ilgili analiz yaptıklarını kaydetti.

MISIR MECLİSİ HİDROKARBON YATAKLARINDAN ORTAK İSTİFADE ANLAŞMASI'NI ONAYLADI

Öte yandan Fileleftheros gazetesi de, Mısır Meclisi'nin, geçtiğimiz Aralık ayında Rum Yönetimi ile imzaladığı, hidrokarbon yataklarından ortak istifade anlaşmasını geçtiğimiz perşembe akşamı onayladığını yazdı.

Haberde, bu anlaşmanın, Mısır ile Rum Yönetimi arasındaki ilişkilerin, hidrokarbon yatakları alanında da "oldukça iyi olduğunu" teyit ettiği ifade edildi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.