GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 4 dak.

Barış Gücü sözcüsü: "Görüşmenin ertelenmesini istedik"

Barış Gücü sözcüsü: "Görüşmenin ertelenmesini istedik"

Rum Başkanlık Köşkü'nde yapılan istişarelerde, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in 2 Eylül'de planlanan yeni görüşmesinin ertelenmesi ihtimalinin yüksek perdeden dillendirildiği, bu nedenle görüşmeyle ilgili hiç bir şeye kesin gözüyle bakılmaması gerektiği bildirildi.

Yayın Tarihi: 30/08/14 12:18
okuma süresi: 4 dak.
Barış Gücü sözcüsü: "Görüşmenin ertelenmesini istedik"
A- A A+

Simerini haberi "Salı Günkü Görüşme Ertelenmeye doğru... Başkan Anastasiadis Önceki Perşembe Günkü Siyasi Parti Başkanları Toplantısı Sırasında 2 Eylül'deki Görüşmenin Gerçekleşmemesi İhtimalini Açık Bıraktı... Lefkoşa, Genel Sekreter'in Yeni Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nın Gelişine Atıfta Bulunuyor" başlık ve spotlarıyla aktardı.

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nın önümüzdeki günlerde (Eide'nin 5-8 Eylül'de Ada'da olacağı BM tarafından dün gece açıklandı) Ada'da olacağı argümanının böyle bir gelişme açısından kuvvetle muhtemel göründüğünü belirten gazete Anastasiadis hükümetinden bir kaynağın şu sözlerine dikkat çekti:

"Müzakerelerin al-ver aşamasına geçmesini istiyorsak, izleyeceğimiz usul görüşüleceğinden Salı günkü görüşme herhangi bir görüşme değildir"

"GÖRÜŞMELERİN ERTELENMESİ GEREKTİĞİ DENKLEMİNE, ERDOĞAN'IN PAZARTESİ GÜNKÜ AÇIKLAMALARININ DA KATILMASI BEKLENİYOR"

Eide'nın, Rum Yönetimi Başkanı'nın BM Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'a hareketinden önce Ada'da olacağını belirten gazete özetle şöyle devam etti:

"Ek bilgilere göre Lefkoşa'nın, görüşmenin ertelenmesi gerektiği denklemine, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın işgal bölgelerini yasadışı ziyareti sırasında önümüzdeki pazartesi günü yapacağı ve muhtemelen kışkırtıcı olacak açıklamalarının da katılması bekleniyor.

Erteleme, sıcak konu olan ipotekli malların satılması konusunun hükümetin bütün zamanını ve enerjisini alması ile de alakalıdır. Bu büyük ekonomik sorunla ilgili gelişmeler -en azından şimdilik- Anastasiadis'in, müzakere grubunun hazırladığı ve müzakere masasına konulması beklenen; görüş birlikleri, anlaşmazlıklar ve daha ileri müzakere gerektirenlerle ilgili üç yönlü belgenin içeriğini partilere sunmak üzere iki ayrı Gayrı Resmi Siyasi Parti Başkanları toplantısı yapma vaadini yerine getirmesine müsaade etmedi.

Yakın geçmişteki Siyasi Parti Başkanları toplantısında, Kıbrıs sorunuyla ilgili soru üzerine Anastasiadis'in, şu anda ipotekli mallar konusu gündemde olduğundan siyasi partileri Kıbrıs sorununda sabırlı olmaya çağırdığı söyleniyor.

Öte yandan bir siyasi parti başkanı gazetemize Anastasiadis'in bu kadar önemli bir belgeyi bütün siyasi güçlerle istişare etmeden sunmasının akıl alır şey olmadığını söyledi. 'Hele ki öncesinde, konunun incelenmesi için Gayrı Resmi Siyasi Parti Başkanları ile iki günlük toplantı yapacağını alenen vaat etmişken' dedi."

BM BARIŞ GÜCÜ BASIN SÖZCÜSÜ AÇIKLADI "GÖRÜŞMENİN ERTELENMESİNİ İSTEDİK"

Politis "Liderler Görüşmesi Erteleniyor... 5-8 Eylül'de Eide Geliyor" başlıklı haberinde ise BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nın, bu göreve atanmasının ardından Ada'ya ilk ziyaretini 5-8 Eylül'de gerçekleştireceğinin dün gece BM tarafından açıklandığını haber verdi.

Gazete, Eide'nın Eylül ayının ilk günlerinde yapacağı temaslar dolayısıyla iki toplum liderinin 2 Eylül Salı günü planlanan yeni görüşmesinin ertelendiğini yazarak, BM Barış Gücü Basın Sözcüsü Michel Bonnardeaux'un, Norveçli Özel Danışman'ın programını açıkladıktan sonra BM'nin iki taraftan, salı günkü görüşmenin ertelenmesini istediğini kaydetti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.