GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

Karpaz ve diğer bölgelerde "Kibutz" kurulması önerisi

Karpaz ve diğer bölgelerde "Kibutz" kurulması önerisi

Güney Kıbrıs'taki "Girne Belediyesi"nin Başkanı Galfkos Kariolu, Güney Kıbrıs'ta POMAK ve PSEKA dernekleri tarafından gerçekleştirilen "Dış Rumlar Konseyi" toplantısı çerçevesinde sunduğu yazılı önerinde, KKTC'deki Kıbrıs Rum nüfusunun artırılması için Dipkarpaz, Karpaz yarımadası ve Koruçam bölgelerinde "kibutz" (ortaklaşa kullanılan yerleşim yerleri) tipi alanların kurulmasını gündeme getirdi.

Yayın Tarihi: 31/08/14 15:49
okuma süresi: 1 dak.
Karpaz ve diğer bölgelerde "Kibutz" kurulması önerisi
A- A A+

Simerini gazetesinin haberine göre Kariolu, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Rum işadamlarına yönelik önerisinde, Dipkarpaz, Karpaz yarımadası ve Koruçam'da genç Kıbrıslı Rum nüfusunun artırılması amacıyla "kibutz" tipi yerleşim yerlerinin oluşturulması talebinde bulundu.

Kariolu ayrıca, Taşınmaz Mal Komisyonu'nun eylemlerine karşılık vermek amacıyla Girne ve Gazimağusa bölgelerinde Kıbrıslı Türklerden araziler satın alınması önerisini de gündeme getirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.