GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis Çin'de

Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis Çin'de

Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis'in, Çin Halk Cumhuriyeti'ne resmi bir ziyaret gerçekleştirdiği haber verildi.

Yayın Tarihi: 12/09/14 10:25
okuma süresi: 2 dak.
Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis Çin'de
A- A A+

Filelefheros gazetesi, Fokaidis'in Çin Halk Cumhuriyeti'ne, 12 yıldan sonra ilk resmi ziyareti gerçekleştirdiğini yazdı.

Habere göre, Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis, ülkenin ikinci adamı konumundaki Çin Komünist Parti Merkezi Askeri Komisyon Başkan Yardımcısı General Xu Qiliang ile bir araya geldi.

Görüşmenin, samimi bir ortamda gerçekleştirildiğini yazan gazete, Fokaidis-Qiliang görüşmesinde, iki ülke arasındaki ilişkiler ele alınırken, savunma, güvenlik, enerji, ticaret ve turizm konularında görüş alış verişinde bulunulduğunu belirtti.

Habere göre, Qiliang, görüşmede Güney Kıbrıs'ın jeo-stratejik rolüne değinerek, Güney Kıbrıs'ın, Lübnan krizi ve Suriye'deki kimyasal silahların imha edilmesine müdahaledeki rolüne vurgu yaptı.

Alithia gazetesinin haberine göre Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis, Güney Kıbrıs'ın, Asya ve Avrupa arasındaki köprü olarak oynayabileceğine dikkati çekerek, Rum Yönetimi'nin, iki ülke arasındaki ilişkilerin derinleştirilmesi isteğini de gündeme getirdi.

Fokaidis'in Çin ziyaretinin, 15 Eylül tarihine kadar süreceğini yazan gazete, Fokaidis'in yarın ise Çinli mevkidaşı ile bir araya geleceğini belirtti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.