GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Andros Kiprianu: "Rum Tarafı Eroğlu'nun oyun yapmasına müsaade etti"

Andros Kiprianu: "Rum Tarafı Eroğlu'nun oyun yapmasına müsaade etti"

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Rum tarafının, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun "oyun yapmasına" müsaade ettiğini iddia etti.

Yayın Tarihi: 14/09/14 12:06
okuma süresi: 2 dak.
Andros Kiprianu: "Rum Tarafı Eroğlu'nun oyun yapmasına müsaade etti"
A- A A+

Fileleftheros gazetesine söyleşi veren Kiprianu, Kıbrıs sorunu müzakerelerinin kaldığı yerden devam etmesi ve Rum tarafının, Eroğlu'nun "oyun oynama gerekçelerini" elinden alması gerektiğini söyledi.

Eroğlu'nun, BM Genel Sekreteri karşısında, Kıbrıs sorununun, üzerinde uzlaşıya varılmış çözüm çerçevesini iki kere kabul ettiğini kaydeden Kiprianu, o noktada Eroğlu'nu ifşa etmeleri ve zorlamaları gerektiğini ifade etti.

Bunu yapmak yerine, çok daha farklı bir yol izleyerek, ortak açıklama serüvenine daldıklarını ve ellerindekinden daha alt seviyedeki bir şeyi kabul etmeye mecbur edildiklerini belirten Kiprianu, bugün de, özün müzakere edilmesinde aynı yöntemle çalıştıklarını söyledi.

Kiprianu, bunun sonucunun, iki toplumun tezleri arasındaki uçurumun daha da büyümesine yol açtığını ve özlü bir diyalog için yöntem arayışına devam ettiklerini belirtti.

Habere göre Kiprianu, bugün bile Türk tarafını köşeye sıkıştırma perspektifi bulunduğuna işaret ederken, bunu da, Rum Yönetimi Eski Başkanı Dimitris Hristofyas ile 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın vardığı uzlaşıları kabul ettiklerini söyleyerek yapabileceklerini kaydetti.

Kiprianu, Eroğlu'nun söylediklerinden farklı olarak, bu uzlaşıları sabote etmeye çalıştığını öne sürdü.

Rum tarafı için, tartışmaların kapalı kapılar ardında yapılmasının daha iyi olacağı görüşünü ortaya koyan Kiprianu, gerek Rum Hükümeti'nin, gerekse siyasi partilerin, rakibin Türk tarafı olduğunu anlaması gerektiğini vurguladı.

Kiprianu, kamuoyuna açık bir şekilde değil, Ulusal Konsey'de ve kapalı kapılar ardında tartışarak, bazı hedeflerde başarıya ulaşabileceklerini ifade etti.

Kiprianu ayrıca, yakın gelecekte, Kıbrıs sorunu müzakerelerinde olumlu bir gelişme beklemediğini belirtti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.