GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Eide, yarın adaya geliyor

Eide, yarın adaya geliyor

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'le önce yemekte, ardından da müzakere masasında bir araya gelmek amacıyla yarın adaya geliyor.

Yayın Tarihi: 15/09/14 10:08
okuma süresi: 2 dak.
Eide, yarın adaya geliyor
A- A A+

Alithia gazetesi "Kıbrıs Sorununa Yeniden Başlama" başlığı altında verdiği haberinde, BM Genel Sekreteri'nin yeni Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin yarın adaya geleceğini ve yarın akşam da Eroğlu ve Anastasiadis'le yemekte görüşeceğini yazdı.

Gazete, Eide'nin de katılacağı liderler yemeğinin nerede olacağına dair henüz bir bilgi olmadığını ancak yemeğin Ledra Palace yakınlarındaki bir restoran ya da BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim'in evinde gerçekleşmesinin beklendiğini belirtti.

Liderlerle sosyal içerikli yemeğin ardından Eide'nin Çarşamba günü de, liderlerin müzakerelere verilen aranın ardından yapacakları ilk görüşmeye katılacağını vurgulayan gazete, BM'nin şu ana kadar taraflara, görüşmenin olası gündemi ya da içeriği hakkında herhangi bir bilgi vermediğini yazdı.

Gazete, Eide'nin, tarafların uzlaştıkları 11 Şubat tarihli Ortak Açıklama temelinde müzakerelere yeni bir dinamizm kazandırmaya çalışacağı yorumunda bulundu.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.