GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

Osmanlı döneminden kalma top gün ışığına çıkarıldı

Osmanlı döneminden kalma top gün ışığına çıkarıldı

Güney Kıbrıs'ta Protara yakınlarında, Osmanlı döneminden kalma bir batık içerisinde bulunan topun dün günışığına çıkarıldığı haber verildi.

Yayın Tarihi: 15/09/14 10:10
okuma süresi: 1 dak.
Osmanlı döneminden kalma top gün ışığına çıkarıldı
A- A A+

Fileleftheros gazetesi topun, Rum Eski Eserler Dairesi ve Kıbrıs (Rum) Üniversitesi Arkeoloji Bölümü yetkilileri gözetiminde gönüllülerin çabalarıyla "Nisia" bölgesinden 3 km uzaklıktaki bir mesafede çıkartıldığını yazdı.

Söz konusu topun, Kıbrıs'taki Osmanlı döneminden kalma batıktaki üç toptan biri olduğunu kaydeden gazete, batığın Osmanlı İmparatorluğu'na ait olup olmadığının bilinmediğinden söz etti.

Eski Eserler Dairesi batığın kimliği ve yaşını bulmak amacıyla araştırmalar yapacağını kaydeden gazete, arkeologların söylediğine göre batığın yağmalandığını ve geriye taşınması zor olduğu için alınamayan topların kaldığını kaydetti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.