GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

RMMO seferilerindeki silahlar etkisiz hale getiriliyor

RMMO seferilerindeki silahlar etkisiz hale getiriliyor

Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis, Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) mensubu seferilerin evlerinde bulundurdukları G3 tüfeklerinin suç unsurlarınca veya suç eylemlerinde kullanılmasının engellenmesi için, tüfek iğnelerinin toplatılmasına karar verildiğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 19/09/14 11:56
okuma süresi: 2 dak.
RMMO seferilerindeki silahlar etkisiz hale getiriliyor
A- A A+

Politis ve diğer gazeteler, RMMO'da seferi durumunda olan kişilerin ellerinde bulundurdukları G3 silahlarının aile içi şiddet olaylarında kullanılmasının ardından harekete geçen Rum Savunma Bakanlığı ve RMMO Genel Kurmaylığı'nın, seferilerin G3 tüfeklerine ilişkin bazı önlemleri pilot uygulamayla yürürlüğe koyma kararı aldığını yazdılar.

Gazete, Rum Savunma Bakanlığının sözde "yarı işgali" de göz önüne alarak, seferilerden G3 silahlarını tamamen toplama yerine alternatif çözümler ürettiğini belirtti.

Habere göre, Rum Savunma Bakanı Fokaidis dün konuya ilişkin Rum Meclisi Savunma Komitesi'ne bilgi verdi ve Yeşil Hat boyunca hizmet veren seferilerin tüfeklerinin "özel mekanizmayla" emniyet altına alınacağını, sınır hattının dışında hizmet veren seferilerin ise tüfeklerin iğnesini RMMO'ya teslim edeceklerini açıkladı.

Fokaidis, seferilerin tatbikatlar, krizler ve acil durumlarda göreve çağırılmaları durumunda iğnelerin kendilerine teslim edileceğini ve özel mekanizmanın da etkisizleştirileceğini vurguladı.

Fokaidis, böylece G3 tüfeklerinin seferilerde kalmaya devam edeceğini, aynı zamanda tüfeklerin emniyet altına da alınmış olacaklarını sözlerine ekledi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.