GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Rum Vatandaşlar İttifakı'nın önerisinin ayrıntıları

Rum Vatandaşlar İttifakı'nın önerisinin ayrıntıları

Rum basını Vatandaşlar İttifakı'nın, Kıbrıs sorununun ele alınmasına ilişkin olarak benimsediği 60 sayfalık önerinin ayrıntılarına yer verdi.

Yayın Tarihi: 29/09/14 09:56
okuma süresi: 2 dak.
Rum Vatandaşlar İttifakı'nın önerisinin ayrıntıları
A- A A+

Fileleftheros gazetesi, Rum Vatandaşlar İttifakı'nın hafta sonu benimsediği "Kıbrıs sorunun çözümüne yönelik Stratejik Planlama Önerisi'"nin ayrıntılarına değindi.

Haberi "Vatandaşlar İttifakı: Kıbrıs Sorunu Bölgesel Sorun" başlığıyla veren gazete, İttifak'ın benimsediği Stratejik Planlama Önerisi içerisinde "Kıbrıs Rum tarafının son 40 yıldır izlediği siyasetin istenilen sonuçları vermediği, Kıbrıs sorunundaki çözümsüzlüğün yalnızca Türk uzlaşmazlığından ve Türkiye'nin çözüm içerisinde başarmak istediği hedeflerden kaynaklandığı, izlenilen siyasetin devam etmesinin, ya yeni bir çıkmaza, taksiminin sabitleştirilmesine ya da Türk ilkeleriyle bir çözüme neden olacağı" gibi ifadelerin yer aldığını yazdı.

OMİRU

Fileleftheros gazetesi bir başka haberinde ise, Rum Meclis ve KS EDEK Başkanı Yannakis Omiru'nun, partisinin bir toplantısı çerçevesinde yaptığı konuşmada, Kıbrıs sorununda yeni bir realist politika talep ettiğini belirtti.

Habere göre Omiru, Türkiye'ye sorumluluklarını ret etmesi ve kendisini barışçı olarak göstermesine imkan sağlayan aynı politikanın, 40 yıl sonra da, ısrar edilmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.