GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Venizelos BM Genel Kurulu'nda konuştu

Venizelos BM Genel Kurulu'nda konuştu

Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos, Kıbrıs sorununa adil ve kalıcı bir çözüm bulunması, uluslararası hukuk ve özellikle deniz hukukuna saygı duyulmasının Türkiye-Yunanistan ilişkileri sürecinde önemli unsurları teşkil ettiğini ifade etti.

Yayın Tarihi: 29/09/14 10:32
okuma süresi: 2 dak.
Venizelos BM Genel Kurulu'nda konuştu
A- A A+

Fileleftheros gazetesi ve diğer gazetelere göre Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos bu ifadelere, BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında yer verdi.

Habere göre Venizelos, "işgal" olarak nitelendirdiği 1974 Barış Harekatı'nın bu yaz 40. yıldönümüne girdiğini belirtti ve uluslararası toplumun, AB ve BM üyesi bir devletin toprağında sürmekte olan "yasa dışı askeri işgal" ile karşı karşıya kalmaya devam ettiğini savundu.

Kıbrıs sorununun çözümünün, BM Güvenlik Konseyi kararları, Doruk Anlaşmaları ve 2014 Şubat ayındaki Orak Açıklamaya uyumlu olması gerektiğini yineleyen Venizelos, böylesi bir çözümün referandum aracılığıyla benimsenmesi gerektiğine de dikkati çekti.

Venizelos'un BM Genel Kurul'daki açıklamalarını Politis gazetesi "Çözüm AB Müktesebatından Geçer" başlığıyla aktarırken Simerini gazetesi "Venizelos, Türkiye'yi Çözüm İçin İşbirliği Yapmaya Çağırdı", Alithia gazetesi ise "Referandum Aracılığıyla Çözüm" başlıklarıyla aktardı.

SAMARAS ANNAN PLANI'NA KISACA DEĞİNDİ

Fileleftheros gazetesi bir başka haberinde ise Yunanistan Başbakanı ve aynı zamanda Yeni Demokrasi Başkanı Antonis Samaras, partisinin 40.yıldönümü etkinliğinde yaptığı konuşma sırasında, "ülkeyi maceraya sürüklemek isteyenleri" eleştirirken Annan Planı'na da kısaca değindi.

Habere göre Samaras, eleştirisine izahat getirirken Annan Planı'ndan da örnek verdi.

Samaras, Annan Planı'na ilişkin kendisinin ve partisinin tutumunu, Annan Planı'nı destekleyenlerden ayrı tuttu.

Simerini gazetesine göre Samaras açıklamasında, "2004'teki Annan Planı döneminde bazı kişiler bunu desteklemeye koşarken, partisinin ülkeyi dik tuttuğunu" söyledi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.