GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

YOUTHOPIA için Vassiliou konuşacak

YOUTHOPIA için Vassiliou konuşacak

26/9/2014 , LEFKOŞA - Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM) ve Youth Power'in AB finansmanlı gençleri güçlendirme ve haklarını koruma temalı YOUTHOPIA Projeleri 3 Ekim, saat 19:00'da Home for Cooperation (Dayanışma Evi) da gerçekleştirilecek açılış etkinliği ile aktivitelerine başladığını ilan ediyor.

Yayın Tarihi: 29/09/14 11:52
okuma süresi: 3 dak.
YOUTHOPIA için Vassiliou konuşacak
A- A A+

26/9/2014 , LEFKOŞA - Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM) ve Youth Power'in AB finansmanlı gençleri güçlendirme ve haklarını koruma temalı YOUTHOPIA Projeleri 3 Ekim, saat 19:00'da Home for Cooperation (Dayanışma Evi) da gerçekleştirilecek açılış etkinliği ile aktivitelerine başladığını ilan ediyor. Birçok insan hakları savunucusunun, gençlerin, üst düzey yönetici ve elçilik temsicilerinin katılması plananan açılış da eğitim, kültür, çok dillilik ve gençlik konularından sorumlu Avrupa Komisyon Üyesi Androulla Vassiliou konuşmacı olarak yer alacak.

AB'nin sivil toplum hibeleri çerçevesinde Temmuz 2014'de başlayan Mağusa Gençlik Merkezi ve Youth Power'in uyguladığı YOUTHOPIA Projesi'nin resmi açılışı 3 Ekim saat 19:00'da Dayanışma Evi'nde Avrupa Komisyonu Üyesi Androulla Vassiliou'nun açılış konuşması yapacağı etkilnlikle gerçekleşecek.

Kıbrıs'taki toplumları biraraya getirerek insan hakları ve gençlerin durumunu ada çapında gündeme getirmeyi amaçlayan YOUTHOPIA Kıbrıs'taki dezavantajlı gençlerin ekonomik ve sosyal haklarının gündeme getirerek insani haklarını geliştirmeyi hedef alıyor. Proje, insan hakları temalı küçük hibe programları yanısıra, atölye çalışmaları, eğitimler, ağ geliştirme aktiviteleri içeriyor. Buna ilaveten proje çerçevesinde İnsan Hakları Birimi kurularak gençlere ve dezavantajlı gruplara hizmet verecek.

Açılış konuşmasını yapacak Vassiliou, uluslararası ilişkiler ve Kıbrıs'taki BM' Derneği başkanı olarak insan hakları konusunda 1978'den 1992'ye kadar aktifti. Aynı zamanda BM Dernekleri Dünya Federasyonu'nda da 1991'den 1995'e başkanlık yaptı. Şubat 2010'dan itibaren Vassilliou, eğitim, kültür, çok dillilik ve gençlik konularının Avrupa Komisyon üyesidir. Vassiliou sosyal ve kültürel alanlarda özellikle AB ve BM'de aktif olarak çalışmaktadır. Vassiliou'nun Kıbrıs'ta bu alanlarda önemli çalımaları olmakla birlikte çeşitli kamu ve özel kuruluşların yönetim kurulunda aktiftir.

Mağusa Gençlik Merkezi'nin YOUTHOPİA Proje Koordinatörü Mertkan Hamit "YOUTHOPİA projesi insan hakları konusunda sosyal ve politik diyaloğu ada çapında başlatarak konu ile ilgili farkındalığın artmasını ve kapasitenin gelişmesini amaçlıyor. Dezavantajlı gençlerle etkili bir biçimde bir araya gelerek, hak taleplerini dile getirebileceği, haklarına sahip çıkabileceği mekanizmalara hakim olan, aktif ve katılımcı yurttaşlardan oluşan bir toplumun yaratılmasına katkı koymayı hedefliyoruz. İnsan hakları konusunda iki toplumlu girişimleri desteklemek amacıyla küçük hibe programlarına yer vererek toplumlar arası uzlaşı ve ağ geliştirmeyi de hedef alıyoruz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.