GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Umman'da enerji, turizm ve ticaret temalı temaslar

Umman'da enerji, turizm ve ticaret temalı temaslar

Umman'ı ziyaret eden Rum Enerji, Ticaret ve Turizm Bakanı Yorgos Lakkotripis'in dün yetki alanına giren konularda ilgili bakanlarla temaslarda bulunduğu haber verildi.

Yayın Tarihi: 30/09/14 10:06
okuma süresi: 2 dak.
Umman'da enerji, turizm ve ticaret temalı temaslar
A- A A+

Ziyaretin amacının, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in Umman'a gerçekleştireceği ziyaretle ilgili hazırlıklar yapılması olduğu da belirtildi.

Fileleftheros gazetesine göre Lakkotripis, Petrol ve Doğalgaz Bakanı Mohammed Bin Hamad Bin Seif Al Rumhi ile yaptığı görüşmede, Güney Kıbrıs'ın sözde "Münhasır Ekonomik Bölgesi" içerisindeki gelişmelere değindi ve Umman ile Güney Kıbrıs'ın yenilenebilir enerji kaynakları ve doğalgaz alanlarında işbirliği yapma yollarını tartıştı.

Ruhmi de Güney Kıbrıs'a özellikle doğalgaz arama ve istifade faaliyetleriyle ilgili yatırım yapma ilgisini dile getirirdi.

Bakanlığının, karşılıklı ziyaretlerin yapılması ve Güney Kıbrıs'a uzmanların gönderilmesiyle kendilerine yardım etmeye hazır olduğunu söyleyen Ruhmi, Lakkotripis'ten, yenilenebilir enerji kaynakları konularında yardım istedi.

Lakkotripis ile Turizm Bakanı Ahmed bin Nasser bin Hamad al Mehrizi arasında gerçekleştirilen görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliği olanakları ele alınırken, Umman ile Güney Kıbrıs arasında uçuşlar gerçekleştirilmesi perspektifi ve turizm alanında anlaşma imzalanması olasılıkları da konuşuldu.

Lakkotripis, Umman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Said bin Saleh Al Kayiumi'nin de hazır bulunmasıyla, Ticaret ve Sanayi Bakanı Ali bin Masoud Al Sunaidy ile yaptığı görüşmede ise iki ülke arasındaki ticari ilişkiler gündeme getirildi ve ticari heyetlerin karşılıklı ziyaretlerde bulunmalarına karar verildi.

Umman Ticaret ve Sanayi Odası'nın kendi onuruna düzenlediği etkinliğe de katılan Lakkotripis, burada Güney Kıbrıs'ın yatırım, ticaret ve müteşebbis işbirlikleriyle ilgili sunduğu fırsatlar hakkında bilgiler verdi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.