GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

AKPK Komitesi'nin ara kararının değerlendirilmesi talep edildi

AKPK Komitesi'nin ara kararının değerlendirilmesi talep edildi

KS EDEK ile Rum Çevreciler ve Ekologlar Hareketi'nin, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin, Ksenidi-Arestis ve Varnava dava kararlarını uygulamayı ret ettiği gerekçesiyle Türkiye'ye ilişkin olarak benimsediği ara kararın, değerlendirilmesini talep ettiği haber verildi.

Yayın Tarihi: 30/09/14 11:42
okuma süresi: 1 dak.
AKPK Komitesi'nin ara kararının değerlendirilmesi talep edildi
A- A A+

Fileleftheros gazetesi, KS EDEK ile Rum Çevreciler ve Ekologlar Hareketi'nin, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin, geçtiğimiz hafta benimsediği Türkiye'ye ilişkin kararı hakkında açıklama yaptığını yazdı.

Habere göre KS EDEK yaptığı açıklamada bu ara kararın derhal değerlendirilmesi için hükümete çağrıda bulunurken, bu kararın ayrıca Türkiye'nin sürmekte olan "kışkırtıcı" davranışını ortaya koyduğunu savundu.

Rum Çevreciler ve Ekologlar Hareketi ise açıklamasında, ara kararı olumlu bir gelişme olarak nitelendirirken bu kararın, hükümet tarafından, gerek Kıbrıs sorunun çözüm süreçlerinde, gerekse Türkiye tarafından "işgal ve istila" olan Kıbrıs sorununun gerçek boyutunun, ortaya konulmasında değerlendirilebileceğini ifade etti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.