GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 5 dak.

İngiliz Tornado savaş uçaklarının Ağrotur Üssünden Irak'a uçuşu devam ediyor

İngiliz Tornado savaş uçaklarının Ağrotur Üssünden Irak'a uçuşu devam ediyor

İngiliz Tornado savaş uçaklarının, Ağrotur Üssü'nden Irak'a yönelik uçuşunun devam ettiği belirtildi.

Yayın Tarihi: 30/09/14 11:44
okuma süresi: 5 dak.
İngiliz Tornado savaş uçaklarının Ağrotur Üssünden Irak'a uçuşu devam ediyor
A- A A+

Simerini gazetesi İngiliz basınında yer alan haberlere dayanarak İngiliz Tornado savaş uçaklarının, dün beşinci kez Ağrotur Üssü'nden kalktığını yazdı.

Tornado uçaklarının, geçtiğimiz cumartesi sabahından itibaren Irak ve Suriye üzerinde uçuş gerçekleştirdiğini yazan gazete, söz konusu uçakların, Ağrotur Üssü'nden ikili şeklinde, Voyager tipi ikmal uçağı eşliğinde kalkış yaptığını da belirtti.

Habere göre Tornado uçakları, hafta sonu gerçekleştirdikleri dört uçuş (operasyon) çerçevesinde, herhangi bir hedefi vurmadan Ağrotur Üssü'ne geri döndü. Uçaklar, dördüncü uçuşunu pazar akşamı gerçekleştirdi.

Alithia gazetesi "Ağrotur İngiliz Üssü Cihatçılara Karşı Saldırı Mevzisi" başlıklı haberinde, İngiliz milletvekillerinin Cihatçılara karşı operasyonlara ilişkin onayının ardından, İngiliz Üslerindeki, İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne (RAF) ait savaş uçaklarında son 24 saatte büyük bir hareketliliğin gözlemlendiğini belirtti.

Gazete İngiliz Üssü'ndeki savaş uçaklarının bu hareketliliğinin, uluslararası ve özellikle İngiliz haber ajansları ile televizyon kanallarının yoğun ilgisine neden olduğunu ve Kıbrıs'a ekipler gönderdiğini yazdı.

Söz konusu İngiliz basınına ait ekiplerin Ağrotur İngiliz Üsleri bölgesi çevresine karargah kurduğunu belirten gazete ekiplerin, İngiliz kuvvetlerinin faaliyetleri konusunda bilgi aldığını da yazdı.

İNGİLİZ YÜKSEK KOMİSERİ TODD

Alithia gazetesine göre İngiliz Yüksek Komiseri Damian Roderic 'Ric' Todd, Rum Yönetimi'nin, IŞİD tehdidine karşı mücadeledeki kararlılığından ve desteğinden söz etti.

Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis ile dün bir araya gelen İngiliz Yüksek Komiseri Damian Roderic 'Ric' Todd, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, bu tehdide karşı mücadelede akıllı ve ısrarlı bir yaklaşıma gereksinim olduğunu ifade etti.

Bu tehditlerin göğüslenmesi için Güney Kıbrıs gibi dost ve ortaklarla birlikte çalışılmasına gereksinim olduğunu söyleyen Todd, İngiliz kuvvetlerinin hafta sonu boyunca harekete geçtiğini de belirtti.

Todd açıklamasında ayrıca, IŞİD ve Levant (ISIL) tehdidinin gerçek olduğunu ve herkesin aleyhine döndüğünü ifade etti.

RUM YÖNETİMİ'NDEN SOĞUKKANLILIK ÇAĞRISI

Simerini gazetesi, Rum Hükümeti'nin, soğukkanlı olunması yönünde tavsiyede bulunduğunu yazdı.

Habere göre Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis dün bir açıklama yaparak Kıbrıs'taki İngiliz Üslerinden Cihatçılara karşı operasyon yapılması ve bu operasyonlara müdahil olan ülkelere misilleme yapılacağına dair tehditleri yorumladı.

Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis, Güney Kıbrıs'ın, tüm insanlık için tehdit yaratan teröre karşı mücadele çabalarına katkı koymayı arzuladığını ifade etti.

Fokaidis, Kıbrıs'ın, olayların ortaya çıktığı bölgeye çok yakın olduğunun da göz önünde bulundurulduğunu, bununla birlikte tutumlarının dikkatli ve ölçülü olduğunu belirtti.

Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı İonas Nikolau ise yaptığı açıklamada polisin, günlük olarak elde edilen bilgiler doğrultusunda tüm gerekli tedbirleri aldığını söyledi.

Savaş uçaklarının Ağrotur Üslerine gelişinin ardından güvenlik önlemlerinin artırıldığına da dikkati çeken Nikolau, Hükümet'in, yurt dışındaki örgütlerinden bilgi aldığını, bunları değerlendirdiğini ve uygun tedbirleri aldığını ifade etti.

EVRO.KO Başkanı Dimitris Şilluris, yaptığı açıklamada çok dikkatli olmaları ve Üslerin faaliyetinde denetime sahip oldukları imajının verilmemesi gerektiğini söyledi.

Rum Çevreciler ve Ekologlar Hareketi ise üslerin, İngilizlerin, Cihatçılara karşı saldırı mevzisi olarak kullanılmasına karşı olduklarını belirtti.

Rum Çevreciler üslerin kullanılabilmesi için bazı ciddi önkoşulların yerine getirilmesi gerektiğine de dikkati çekti.

Alithia gazetesine göre AKEL adına açıklama yapan AKEL Politbüro üyesi aynı zamanda Avrupa Parlamentosu üyesi Neoklis Silikiotis, konu hakkında yaptığı açıklamada "Kıbrıs Cumhuriyeti" topraklarının herhangi bir savaş için saldırı mevzisi olarak kullanılmasının mümkün olmadığını belirtti.

Silikiotis, Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis'in, Baf'taki "Andreas Papandreu" Hava Üssü'nün, IŞİD'e karşı olası müdahalede yabancı dinamikler tarafından kullanılacağına ilişkin açıklamasının, ülkeyi, Orta Doğu bölgesi için tehlikeli uzantılarla, bir savaşa müdahil ettiğini ifade etti.

Silikiotis, Güney Kıbrıs'ın rolünün, barış köprüsü ve bölge halkına insani yardım sağlama yönünde olması gerektiğinin altını çizdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.