GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır işbirliği

Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır işbirliği

Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır'ın Doğu Akdeniz'de stratejik ortaklık kararı aldıkları, üç ülkenin dışişleri bakanlarının geçtiğimiz perşembe günü BM Genel Kurulu çerçevesinde New York'ta, Yunanistan'ın BM Yüksek Komiserliği'nde yaptıkları toplantının resmi açıklamasının dün yapıldığı bildirildi.

Yayın Tarihi: 30/09/14 11:45
okuma süresi: 2 dak.
Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır işbirliği
A- A A+

Fileleftheros ve diğer gazeteler, Rum, Yunan ve Mısır Dışişleri Bakanları; Yoannis Kasulidis, Evangelos Venizelos ve Sameh Şükrü'nün geçtiğimiz perşembe günü gerçekleştirdikleri görüşmeye ilişkin resmi ortak metnin dün yayınlandığını yazdılar.

Habere göre ortak açıklamada, üç bakanın Doğu Akdeniz'deki gelişmeleri ele aldıkları ve bölgenin istikrar unsuru haline gelmesinin önemine dikkat çektikleri belirtilirken, üç ülke arasında, gerek ikili gerekse üçlü temaslarla sürdürülen istişarelerden duyulan memnuniyet dile getirildi.

Açıklamada, Mısır halkına ve hükümetine demokratikleşme çabalarında destek belirtilirken, Kıbrıs sorununa ilişkin olarak ise, Kıbrıs sorununa BM Güvenlik Konseyi kararları temelinde çözüm bulunması amacıyla devam etmekte olan çözüm çabalarına destek belirtildi.

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı olarak Espen Barth Eide'nin atanmasının da memnunlukla karşılandığı belirtilen açıklamada, Irak, Suriye ve Libya'daki gelişmeler konusunda ise ortak tutum sergilendi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.