GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Müzakerelerin hazırlıkları başladı!

Müzakerelerin hazırlıkları başladı!

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'in önümüzdeki hafta başında adaya gelerek liderlerle ayrı ayrı görüşmesi, ardından da liderlerin Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerine başlamaları beklenirken, müzakerelerin ön hazırlıklarının da yapılmakta olduğu ifade edildi.

Yayın Tarihi: 01/10/14 10:51
okuma süresi: 3 dak.
Müzakerelerin hazırlıkları başladı!
A- A A+

Alithia gazetesi, Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum taraflarının müzakerecileri Kudret Özersay ve Andreas Mavroyannis'in bu hafta, müzakerelerin hazırlık süreci çerçevesinde BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim'la bir araya gelmelerinin beklendiğini yazdı.

Gazete, gerek müzakerecilerin Buttenheim'le gerçekleştirecekleri, gerekse liderlerin Eide'yle yapacakları görüşmelerin hedefinin müzakerelerin nasıl başlayacağına dair uzlaşı sağlamak olduğunu vurgulayan gazete, müzakerelerin Kıbrıslı Rumları ve Kıbrıslı Türkleri ilgilendiren birer konunun paralel görüşülmesiyle başlamasının beklendiğini iddia etti.

Gazete, ilk görüşmenin/müzakerenin gerçekleştirilmesinin ardından Eide'nin müzakere masasında köprü kurucu öneriler sunmaya başlayacağını da öne sürdü.

Gazete ayrıca, Kıbrıs'ta bu gelişmeleri takiben ABD'nin, bazı Güven Yaratıcı Önlemler (GYÖ) konusunda girişim başlatacağını ve kapalı bölge Maraş konusunda adım atılması için çaba sarf edeceğini de iddia etti.

BAN'DAN ANASTASİADİS'E TAAHHÜT

Öte yandan Fileleftheros gazetesi, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un New York'ta Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'le gerçekleştirdiği görüşmede, BM tarafından müzakerelerde sunulacak köprü kurucu önerilerin bağlayıcı olmayacağı taahhüdünü verdiğini iddia etti.

Gazete, BM Genel Sekreteri Ban'ın Anastasiadis'le geçtiğimiz hafta New York'ta gerçekleştirdiği görüşmede Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'in müzakereler çerçevesinde sunacağı önerilerin " sözlü olacağı ve bağlayıcı niteliği bulunmayacağı" taahhüdünü verdiğini yazdı.

Gazete, BM'nin müzakerelere müdahale şeklinin değişecek olmasının Güney Kıbrıs'ta çok çeşitli yorumlara neden olduğunu , akıllarda, sunulan köprü kurucu önerilerin bir tarafça kabul edilmesi, diğerince ise reddedilmesi durumunda, önerinin hiç sunulmamış gibi mi kabul edileceği sorusunun bulunduğunu gündeme getirdi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.