GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

RMMO ve Savunma Bakanlığı teyakkuzda...

RMMO ve Savunma Bakanlığı teyakkuzda...

Rum Milli Muhafız Ordusu ile Rum Savunma Bakanlığı kurmaylıklarının, Türkiye'nin sismik araştırma yapacağı bölgeleri ilan ettiği Navtex yayımladığı andan itibaren teyakkuzda olduğu ve kriz masası oluşturduğu haber verildi.

Yayın Tarihi: 08/10/14 12:09
okuma süresi: 3 dak.
RMMO ve Savunma Bakanlığı teyakkuzda...
A- A A+

Simerini "Askeri Kaynaklar Tuzağa Düşürme Çabası Görüyor... Türkler Tarafından Gövde Gösterisi" başlıklı haberinde, Doğu Akdeniz'de görev yapan iki Türk savaş gemisinin günlük hareketlerinin sistemli olarak kaydedildiği ve doğrudan Rum Savunma Bakanlığı'na, bakanın da Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'e bildirdiğini yazdı.

Kriz masası oluşturulduğunu ve günlük olarak bütün olası senaryolar değerlendirilerek, tepki planları hazırlandığını vurgulayan gazete, Türk korvetinin dün ENI-KoGas'ın sondaj çalışması için Rum tarafının NOTAM verdiği bölge içerisine girip çıkmaya devam ettiğini yazdı.

Gazete, bilgi sahibi üst düzey bir Rum askeri kaynağının "her halükarda icraatlar büyük bir hassasiyet içerisinde yapılıyor çünkü vereceğimiz tepkilerle, suni veya gerçek bir kriz yaratarak meseleyi militarize etmek istediği aşikar olan Türk tuzağına düşebiliriz" dediğine dikkat çekti.

Gazete, RMMO ve Rum Savunma Bakanlığı kurmaylıklarının analizlerden, Türk taleplerinin şu iki eksende hareket ettiği sonucunun çıktığını yazdı:

"Daha da tehlikeli gelişmeler olması korkusunun tırmandırılmasıyla Doğu Akdeniz'de faaliyet gösteren şirketlerin çalışmalarının kesilmesi; Siyasi düzeydeki suni anlaşmazlığın halli için üçüncü tarafların müdahale etmesi"

Gazete, böyle bir şeyin, Rum Yönetimi'ni ezelden beridir "kabul edilemez" bularak reddettiği "egemenlik haklarının müzakeresine" sürükleyeceğini yazdı.

"ABD İLE ORTAK TATBİKAT TEK DEĞİL, DAHASI YAPILACAK"

Habere göre, Rum Yönetimi ve Meclisi gibi Rum Savunma Bakanlığı da, rol sahibi ülkelerin askeri ataşelerini "derhal bilgilendirme" mücadelesine girişti. Bunun paralelinde, Rum Yönetimi dün ABD ile ortak icra edilen arama kurtarma tatbikatı aracılığıyla "Türkiye'ye net mesajlar verildiğine" inanıyor.

Gazete, ABD ile dün yapılan ortak tatbikatın tek olmadığını, hemen önümüzdeki dönemde benzerlerinin yapılacağını, hatta Türkiye'ye daha güçlü mesajlar verilmesi için daha baskıcı faaliyetlerde bulunulacağını yazdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.