GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

Velculescu: "Kıbrıs İkarus gibi uçtu ve yandı"

Velculescu: "Kıbrıs İkarus gibi uçtu ve yandı"

Uluslararası Para Fonu (IMF) Temsilcisi Delia Velculescu, Rum Yönetimi'nin içinde bulunduğu ekonomik krizle ilgili olarak, "Mitolojik kahraman İkarus gibi güneşe yakın uçarak kanatlarının erimesine neden oldu ve düşerek hayatını kaybetti" ifadesini kullandı.

Yayın Tarihi: 22/10/14 13:45
okuma süresi: 1 dak.
Velculescu: "Kıbrıs İkarus gibi uçtu ve yandı"
A- A A+

Simerini gazetesi, Troyka'nın Rum Yönetimi'yle ilgili son raporunun önceki günkü IMF toplantısında sunulduğunu yazdı ve Velculescu'nun konuşmasına bu benzetmeyle başlamasını öne çıkardı.

Habere göre, IMF'in Güney Kıbrıs Temsilcisi Meno Snel ise, Velculescu'nun bu ifadesine karşılık, Rum Yönetimi'nin "İkarus'un aksine yüzerek karaya çıktığını" söyledi.

RUM YÖNETİMİ'NİN KAMU BORCUNDA ARTIŞ

Öte yandan Alithia gazetesi de, Rum Yönetimi'nin kamu borcunda 2013 yılında büyük artış yaşandığını yazdı.

Gazete, Eurostat'ın verilerine dayanarak, kamu borcunun Gayrı Safi Yurt İçi Hasıla'nın (GSYİH) yüzde 102,2'sine ulaşarak 18,5 milyar Euro'yu bulduğunu yazdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.