GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Baf'tan kalkan kayıp uçağın enkazı bulundu!

Baf'tan kalkan kayıp uçağın enkazı bulundu!

Beyrut'a gitmek üzere dün akşam Baf'tan kalkan küçük bir uçağın 19.00 sularında radardan kaybolmasının ardından enkazına ulaşıldığı, ancak uçaktaki iki kişinin halen aranmakta olduğu haber verildi.

Yayın Tarihi: 23/10/14 10:00
okuma süresi: 2 dak.
Baf'tan kalkan kayıp uçağın enkazı bulundu!
A- A A+

Haravgi gazetesi Diamond DA42 çift motorlu pervaneli küçük uçağın Larnaka'nın 80 kilometre güneydoğusunda bulunuyorken radardan kaybolduğunu yazdı.

Güney Kıbrıs dışında İsrail ve Lübnan'ın da katıldığı koordineli arama kurtarma çalışmasının ardından Larnaka'nın yaklaşık 40 deniz mili açığında uçağın enkazının tespit edildiğini aktaran gazete, bilgilere göre enkazı bölgede dolaşan bir geminin bulduğunu belirtti.

Bir Kıbrıslı Rum ve bir de Lübnanlının bulunduğu küçük uçağın Larnaka'nın 45 deniz mili güneyinde uçuyorken tehlike sinyali verdiğini, kısa bir süre sonra pilotun kontrol kulesine mekanik bir sorununun olduğu ama bunun aşıldığı bilgisini verdiğini aktaran gazete, ardından uçağın sinyalinin kesildiğini kaydetti.

Uçağın bulunması amacıyla yapılan çalışmalara Güney Kıbrıs ve İsrail'in hava ve deniz araçlarının, ayrıca bölgede bulunan Yunan ticari geminin katıldığını yazan gazete, Rum Hükümet Sözcüsü'nün (gazeteye yaptığı) açıklamaya göre İsrail'in bölgeye iki C130 tipi uçak ve iki helikopter gönderdiğini, bunun yanı sıra BM gücünün, Alman firkateyninin de katıldığını aktardı.

Fileleftheros gazetesi ise Baf pilot eğitim okuluna ait olan uçağın Larnaka kıyılarına yaklaşık 40 deniz mili mesafede radardan kaybolduğunu belirtti. Bu bölgenin Türkiye'nin araştırmalar yapmak üzere bağladığı bölgenin güney tarafıyla çakıştığına dikkat çeken gazete, ancak olay anında Türk gemiler grubunun bu noktadan uzak bir mesafede (yaklaşık 20 deniz mili) bulunduğunu kaydetti.

Simerini gazetesi ise uçağın Güney Kıbrıs'a geri dönmeye çalışırken düşmüş olabileceğini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.