GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 4 dak.

Güney'de Beyaz Saray şaşkınlığı

Güney'de Beyaz Saray şaşkınlığı

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın bölgeyi gezeceği ve Ankara'yı ziyaret edeceği yolundaki Beyaz Saray açıklaması Rum tarafında şaşkınlık yarattı. Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in Biden'la telefon görüşmesi yapacağı haber verildi.

Yayın Tarihi: 29/10/14 11:39
okuma süresi: 4 dak.
Güney'de Beyaz Saray şaşkınlığı
A- A A+

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın bölgeyi gezeceği ve Ankara'yı ziyaret edeceği yolundaki Beyaz Saray açıklaması Rum tarafında şaşkınlık yarattı. Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in Biden'la telefon görüşmesi yapacağı haber verildi.

Fileleftheros "Tayyip Erodoğan'dan Özür Diledikten Sonra Türkiye'ye Gidiyor" başlıklı haberinde Washington'daki muhabirini (Mihalis İgnatiu) kaynak göstererek Beyaz Saray'ın, ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabet ederek 20-21 Kasım'da Türkiye'yi ziyaret edeceğini okurlarına aktardı.

Gazete Biden'ın Harvard Üniversitesi'nde Türkiye ve diğer ülkelerin, Suriye ve Irak bölgesindeki rolüyle ilgili "çok gizli bilgileri" açılaması nedeniyle Erdoğan'la arasında şiddetli kavga çıktığını, Biden'ın Erdoğan'dan özür dilediğini ve bu ziyaretin Biden'ın özründen sonra gerçekleşeceğini yazdı.

Diplomatik bir kaynağa dayanarak ABD Başkan Yardımcısı Biden ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis arasında önümüzdeki günlerde yapılacak bir telefon görüşmesi ayarlandığını da haber veren gazete bu görüşmenin konusunun Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetleri olacağını iddia etti.

"NORMALE DÖNÜLMESİ VE MÜZAKERELERİN YENİDEN BAŞLAMASI İÇİN İLK ÖZLÜ ÇABA"

Alithia, "Gerilimi Azaltmaya Yönelik Perde Gerisi... ABD ve BM'den Normale Dönülmesi ve Müzakerelerin Yeniden Başlaması İçin İlk Özlü Çaba... Anastasiadis-Biden Telefon Görüşmesi Yapılacak" başlıklı manşet haberinde Rum tarafının, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerini bahane ederek müzakereleri askıya alması ile yaşanan gerilimin azaltılması için perde gerisi faaliyetlerin yoğunlaştığını yazdı.

Gazete ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Kasım ayındaki bölge gezisi çerçevesinde Türkiye'yi ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşeceğini, Türkiye'ye gidişi öncesinde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'le de telefon görüşmesi yapacağını yazdı.

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin de dün TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüğünü, Başbakan Davutoğlu ile de görüşmeyi planladığını yazan gazete Eide'nin Atina'ya da gittikten sonra 6 Kasım'da Ada'ya geleceğini hatırlattı.

Gazete Rum yönetiminin Eide'den, "Türkiye'ye doğru - Türkiye Rum yönetiminin sözde egemenliğine itiraz ettiği sürece müzakerelerin başlayamayacağı- mesajlar vermesini beklediğini" yazdı.

Eide ve Biden'ın bu ziyaret ve görüşmelerini, "Ankara'nın çabalarını dengelemek için yapılan ilk özlü faaliyetler" olarak niteleyen gazete "normale dönülmesine ve Kıbrıs Rum tarafının müzakereleri askıya alma kararının kaldırılıp müzakerelerin yeniden başlamasına zemin olup olmadığının da bu çabalarla ortaya çıkacağı yorumunu yaptı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.