GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Kayıplarla ilgili daha çok bilgi

Kayıplarla ilgili daha çok bilgi

Kayıpların akıbetlerinin belli olması için kayıplarla ilgili daha çok bilgi toplanması gerektiğine işaret edildi.

Yayın Tarihi: 30/10/14 10:56
okuma süresi: 2 dak.
Kayıplarla ilgili daha çok bilgi
A- A A+

Simerini gazetesine göre Rum Meclisi Göçmenler Komitesi, "Tüm Kıbrıs Kayıp Yakınları Örgütü" ve Kayıp Şahıslar Komitesi'nin Kıbrıslı Rum üyesi arasında gerçekleştirilen dünkü görüşmede, kayıplarla ilgili daha çok bilgi toplanması ve Türkiye'nin kayıpların akıbetlerinin belli olmasına yönelik gösterilen çalışmalara daha fazla katkı sağlaması için her yönden baskı uygulanması gerektiği vurgulandı.

Görüşmenin ardından konuşan Komite Başkanı Skevi Kukuma, 2010 yılında 29 Ekim'in Kayıplar Günü ilan edildiğini anımsatarak, bu tarihin seçilmesinin, kayıp şahısların geri dönüşünün son gününün 28 Ekim 1974 olmasından kaynaklandığını belirtti.

Türkiye'nin arşivlerini açması ve toplu mezarların bulunduğunu savunduğu askeri bölgelerde kazılara izin vermesi için (Türkiye'ye) yoğun baskıların uygulanmasına yönelik tüm olanakların incelenmesinin önemine dikkat çeken Kukuma, toplu mezarların bulunduğu bölgelerin, araştırmalara izin verilmemesi için askeri olarak nitelendirildiğini iddia etti.

Kukuma, Kayıp Şahıslar Komitesi'nin çalışmalarının sürdürülebilmesi için daha çok kaynak bulunması gerektiğini de vurguladı.

Görüşmeye katılan tüm ilgili kişiler, kayıplarla ilgili bilgileri olan kişilere, yetkili birimlere giderek çalışmalara katkılarda bulunmaları çağrısı yaptı.

Öte yandan Fileleftheros gazetesine göre Rum kayıp yakınları, Kayıplar Günü dolayısıyla yaptıkları açıklamada, kayıplarının akıbetleri hakkında inandırıcı verilerle bilgi sahibi olmayı istediklerini belirttiler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.