GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Ulusal strateji ve politika taslağı kısa bir süre önce onaylandı

Ulusal strateji ve politika taslağı kısa bir süre önce onaylandı

Rum Bakanlar Kurulu'nun, terörün göğüslenmesine ilişkin bir ulusal strateji ve politika taslağını kısa bir süre önce onayladığı belirtildi.

Yayın Tarihi: 21/11/14 11:54
okuma süresi: 2 dak.
Ulusal strateji ve politika taslağı kısa bir süre önce onaylandı
A- A A+

Politis gazetesi, "Terörü Böyle Göğüsleyeceğiz" başlıklı haberinde, teröre karşı mücadele stratejisi ve politikasına yönelik taslağın gizli nitelikte olduğunu yazdı.

Gazete, Rum Bakanlar Kurulu'na sunulan taslakta "insanlığın günlük olarak, uç İslamcıların (cihatçıların) şiddet eylemi ve çocuklar da dahil olmak üzere suçsuz vatandaşlar aleyhine olan tüyler ürpertici suçlarla karşı karşıya kaldığı" şeklinde ifadenin yer aldığını yazdı. Taslakta ayrıca Güney Kıbrıs'ın, yüksek tehlike arz eden ülkeler arasında yer almamasına karşın İngiliz üslerinin, hatta Müslüman toplumunun mevcudiyetiyle birlikte bu konuda rol oynayan ülkelerle yakınlık nedeniyle gerekli tedbirleri alması gerektiğine dikkat çekildiği belirtildi.

Habere göre, Rum Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan taslakta, teröre karşı mücadelede "önleme, koruma, bastırma ve tepki" şeklinde 4 ayak bulunuyor.

Stratejinin hayata geçirilmesi amacıyla "Teröre İlişkin Bilgi Yönetim Grubu" kurulduğunu yazan gazete, teröre karşı faaliyet koordinatörünün de her zaman için Rum Savunma Bakanlığı genel müdürü olacağını belirtti.

Habere göre, Teröre İlişkin Bilgi Yönetim Grubu'na dışişleri, adalet (polis), savunma (RMMO) ve Rum İstihbarat Teşkilatı (KİP) temsilcileri yer alacak. Gerekli olduğu düşünülen zamanlarda, diğer ilgili birimlerdeki yetkililer de gruba çağrılacak. Gruba ise KİP başkanlık edecek.

Gazete söz konusu taslakta ayrıca tehlikelerin ve bunların göğüslenmesini saptayan ayrıntıların da bulunduğunu yazdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.