GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Christodoulides: "Kıbrıs-Yunanistan-Mısır arasındaki işbirliği önemli"

Christodoulides: "Kıbrıs-Yunanistan-Mısır arasındaki işbirliği önemli"

Rum Hükümet sözcüsü Nikos Christodoulides, Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır arasında imzalanan işbirliği anlaşmanın "ciddi, umutlu, ve daha fazla güçlenme bakış açısı içeren bir işbirliği" olarak niteleyerek "özellikle güneybatı Akdeniz bölgesinde yaşanan zor günlerde" böylesi bir işbirliğinin güçlenmesinin önemli olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 24/11/14 08:41
okuma süresi: 2 dak.
Christodoulides: "Kıbrıs-Yunanistan-Mısır arasındaki işbirliği önemli"
A- A A+

Kıbrıs Haber Ajansı'nın Atina'daki güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, diğer Orta-Doğu ülkeleri de "bu üçlü girişime katılmayı arzu ediyor" ve böyle bir işbirliğinin yakın gelecekte açıklanabileceği belirttirdi.

Aynı kaynaklara göre, Lefkoşa, Atina ve Kahire'nin kurdukları ekibe diğer ülkelerin de katılmasını olumlu karşılıyor.

Kaynaklara göre, üç ülke, ülkeler arasında böyle bir işbirliği yapılmasını başka bir ülkeye karşı bir ittifak olmadığının altı çizerek ana hedefin çok kırılgan bölgede istikrarın gelişmesi olduğu vurgulanıyor.

Brüksel'den ele edilen bilgilere göre, Avrupa Birliği "pek çok ülkenin barış ve işbirliğinin iyiliği için bir araya gelmelerini" olumlu karşılıyor.

Hükümet Sözcüsü Atina'da yapılan bir etkinlik sırasında bir konuşma yaptı. Sözcü katılımcıları Akdeniz bölgesinde Türkiye'nin Kıbrıs'ın Münhasır Ekonomik Bölgesinde yaptığı eylemleri hakkında bilgilendirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.