GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Anastasiadis'in dün akşam Ada'ya döndü

Anastasiadis'in dün akşam Ada'ya döndü

Ameliyat olmak için Kasım ayının sonunda New York'a giden Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in dün akşam Ada'ya döndüğü belirtildi.

Yayın Tarihi: 22/12/14 10:37
okuma süresi: 3 dak.
Anastasiadis'in dün akşam Ada'ya döndü
A- A A+

Fileleftheros gazetesi ve diğer gazeteler, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in Ada'ya dönüş haberine geniş yer verdi.

Habere göre Anastasiadis, Larnaka Havalimanı'na varışında yaptığı kısa açıklamada, bilindik nedenlerden dolayı ilk defa bu kadar uzun süre yurt dışında kaldığını belirtti ve kendisine verilen destekten dolayı herkese teşekkür etti.

Anastasiadis, ileriki günlerde gerek siyasi konular gerekse sağlığına dair daha geniş açıklamalar yapacağını ifade etti.

Anastasiadis yaptığı kısa açıklamanın ardından eşi Andri ile birlikte, aile mensuplarının ve diğer kişilerin kendisini beklediği Limasol'daki evine geçti.

HRİSTODULİDİS

Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, tüm siyasi dinamiklerin katılımıyla hükümet oluşturulması konusunda yaptığı açıklamada bu konunun, siyasi parti başkanları toplantısında ele alınacağını söyledi.

Fileleleftheros gazetesine göre Hristodulidis, Anastasiadis'in hafta içerisinde parti başkanlarıyla yapacağı ilk görüşmesinde bu konuyu ele almasının ihtimal dışı olmadığını belirtti.

Haravgi gazetesine göre Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, yaptığı açıklamada ayrıca Anastasiadis'in yarın sabah saat 09:30'da Rum Başkanlık binasında Meclis Başkanı Yannakis Omiru ile bir araya geleceğini, saat 10:00'da ise bakanlar kurulu toplantısına başkanlık edeceğini ifade etti.

Rum Başkanlığı'nda olası görev değişikliklerinin de sorulması üzerine Hristodulidis, Başkanlığa ilişkin değişiklik konusunun, Anastasiadis'in Ada'dan ayrılmasından önce ve kendisinin yokluğunda ele alındığını söyledi ve hiçbir şeyin ihtimal dışı bırakılmaması gerektiğini ifade etti.

Hristodulidis, yeniden yapılandırma çerçevesinde Başkanlıkta bazı yeni isimlerin olabileceğini, bunun anlaşıldığı üzere Anastasiadis'in kararının olacağını söyledi.

Hristodulidis ayrıca bunun, Anastasiadis ile görüşecekleri ilk konu olacağını da ifade etti.

Politis gazetesi "Başkan Yeni Bir Başlangıç İçin Kararlı Döndü" başlıklı haberinde hükümet kaynaklarına dayanarak Anastasiadis'in, Başkanlıktaki işleyen sistemde değişiklikleri ileriye götürmeye kararlı olduğunu yazdı.

Gazete Anastasiadis'in bu çerçevede, hizmetlerin normal bir şekilde işleyişini sağlamak için genel müdür atayacağını belirtti.

PARTİLERİN AÇIKLAMASI

Rum partiler, Anastasiadis'in bu yöndeki açılımına tepki gösterdi.

Fileleftheros gazetesine göre KS EDEK Başkanı Yannakis Omiru, hükümetin gereksinimi olan değişikliğin kişiler değil siyaset değişikliliği olduğunu söyledi.

Alithia gazetesine göre Rum Çevreciler açıklamasında, Anastasiadis'in geniş kabul gören bir hükümet kurulması düşüncesine olumlu yanıt verirken bu konunun belirli önkoşullar altında ele alınması gerektiğini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.