GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

İngiltere'nin karar tasarısında "doğrudan ticaret yok" iddiası

İngiltere'nin karar tasarısında "doğrudan ticaret yok" iddiası

Kıbrıs Rum tarafının müzakerecisi Andreas Mavroyannis'in, İngiltere tarafından BM Güvenlik Konseyi'ne sunulacak karar tasarısında yer alacak ifadeler konusunda BM'deki temaslarını sürdürdüğü, söz konusu tasarıda, Kıbrıslı Türklerin izolasyonunun kaldırılmasına ilişkin bir ifadenin yer almadığı iddia edildi.

Yayın Tarihi: 24/01/15 12:25
okuma süresi: 2 dak.
İngiltere'nin karar tasarısında "doğrudan ticaret yok" iddiası
A- A A+

Fileleftheros gazetesi; "Güvenlik Konseyi'nin Bilgilendirilmesi ve Karar Konusunda Kulis Faaliyetleri" başlıkları altında verdiği haberinde, Kıbrıs Rum tarafının müzakerecisi Andreas Mavroyannis'in geçtiğimiz Perşembe ve Cuma günü BM nezdinde kulis faaliyetlerinde bulunduğun yazdı.

Gazete, Mavroyannis'in, Güvenlik Konseyi'ne sunulacak karar tasarısında Kıbrıs sorununun durumuna ilişkin sözde "doğru ifadelerin" yer alması amacıyla Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesi ülkenin temsilcileri ve BM Genel Sekreterliği yetkilileriyle temaslar gerçekleştirdiğini yazdı.

Gazete, Güvenlik Konseyi'ne sunulmak üzere İngiltere tarafından hazırlanan ve BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un, Kıbrıs'taki BM Barış Gücü'nün (UNFICYP) görev süresinin altı ay daha yenilenmesini öngören raporunun "memnunlukla karşılandığını" belirten karar tasarısında, Kıbrıslı Türklerin izolasyonuna ilişkin herhangi bir ifadenin yer almadığını iddia etti.

Habere göre, BM'den bir kaynak gazeteye, İngiltere'nin karar tasarısının, geçtiğimiz Temmuz ayında onaylananla birebir aynı olduğunu ve 28 Ocak'ta herhangi bir sorunla karşılaşılmadan onaylanmasının beklendiğini iddia etti.

Gazete, Yunanistan'ın BM Daimi Temsilcisi Mihalis Spinellis'in de BM nezdinde gerçekleştirdiği temaslarla Rum yönetimine destek verdiğini yazdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.