GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Hrisostomos'tan BM Genel Sekreteri'ne "istifa et" çağrısı

Hrisostomos'tan BM Genel Sekreteri'ne "istifa et" çağrısı

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un BM ilkelerini savunamadığını, bu yüzden "istifa etmesi gerektiğini" iddia etti.

Yayın Tarihi: 25/01/15 13:49
okuma süresi: 2 dak.
Hrisostomos'tan BM Genel Sekreteri'ne "istifa et" çağrısı
A- A A+

Alithia ve diğer gazeteler, II. Hrisostomos'un dün Güney Kıbrıs'ta düzenlenen bir ayinin ardından yaptığı açıklamada, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ve Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'ye yönelik sert ifadeler kullandığını yazdılar.

Habere göre Hrisostomos açıklamasında, Ban'ın BM ilkelerini savunmak yerine bu ilkeleri çiğnediğini iddia ederek "eğer bu yükü taşıyamayacağını düşünüyorsa, yerine bu ilkeleri taşıyabilecek birinin gelebilmesi için istifa etsin" şeklinde konuştu.

Açıklamasında Eide'yi de eleştiren Hrisostomos, Eide'nin, "Doğal gaz, petrol ve diğer zenginliklere sahip ülkelerin bu zenginliklerinin o ülkelerin vatandaşlarına değil devlete ait olduğunu ve vatandaşların bunlardan devletleri sayesinde faydalandıklarını bilmediğine inanmadığını" belirtti.

Hrisostomos, Ban ve Eide'ye, doğal kaynakları devlete değil vatandaşa ait olan bir ülke söylemeleri çağrısında bulunurken, Rum Hükümeti'nin tutumunu da memnunlukla karşıladığını ve Hükümetin daha mücadeleci bir tutum sergileyerek bu konuları görüşmeyi hiçbir şekilde kabul etmemesi gerektiğini öne sürdü.

Hrisostomos ayrıca, "Total" şirketinin Güney Kıbrıs'ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi'nden (MEB) ayrılmayacağını, sadece planlarını değiştirdiğini iddia etti.

"Total gibi büyük bir şirketin Türkiye tarafından tehdit edilemeyeceğini" öne süren Hrisostomos, Total'in gitmeyeceğine emin olduğunu sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.