GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Partilerden BM Güvenlik Konseyi'nin UNIFCYP kararına tepkiler

Partilerden BM Güvenlik Konseyi’nin UNIFCYP kararına tepkiler

Rum siyasi partileri dün yaptıkları açıklamalarda BM Güvenlik Konseyi'nin Kıbrıs'ta görev yapan Barış Gücü UNFICYP'in görev süresinin altı ay daha uzatılması kararını eleştirdiler.

Yayın Tarihi: 31/01/15 11:19
okuma süresi: 2 dak.
Partilerden BM Güvenlik Konseyi’nin UNIFCYP kararına tepkiler
A- A A+

Fileleftheros gazetesinin haberine göre, AKEL'den yapılan açıklamada, Rusya, Çin, Fransa ve diğer Güvenlik Konseyi üyesi ülkelerin, Güney Kıbrıs'ın sözde stratejik ortakları karşısında verdikleri mücadele ve yardımlarla UNFICYP kararında daha kötü unsurların yer almasının engellendikleri iddia edildi.

Habere göre AKEL adına açıklamada bulunan Stefanos Stefanu, söz konusu kararın mevcut koşullar altında ancak "tatminkar" kelimesiyle nitelendirilebileceğini, fakat özünde hiçbir şey söylemediğini iddia etti.

EDEK'ten yapılan açıklamada, Güvenlik Konseyi kararının nihai şeklinin "iyileştirilmiş olmasına karşın tatmin edici olmadığı, Kıbrıslı Türklerin izolasyonunun kararda yer almamasının olumu, Türkiye'nin sergilediği kışkırtıcı tutumdan bahsedilmemesinin ise olumsuz unsurlar olduğu" iddia edildi.

EURO.KO, Rum Ekologlar ve Çevreciler Hareketi ve Rum Vatandaşlar İttifakı'ndan yapılan açıklamalarda da, Güvenlik Konseyi kararında Türkiye'nin Güney Kıbrıs'ın Münhasır Ekonomik Bölgesi'ndeki sözde "yasadışı" faaliyetlerinde bahsedilmemesi ve ABD ile İngiltere'nin tutumu eleştirildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.