GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Arnavutluk Dışişleri Bakanı Güney Kıbrıs'ta

Arnavutluk Dışişleri Bakanı Güney Kıbrıs’ta

Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Busati dün Güney Kıbrıs'a giderek, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis'le görüştü.

Yayın Tarihi: 31/01/15 11:29
okuma süresi: 2 dak.
Arnavutluk Dışişleri Bakanı Güney Kıbrıs’ta
A- A A+

Politis ve diğer gazeteler, Arnavutluk Dışişleri Bakanı Busati'nin dün Güney Kıbrıs'a gerçekleştirdiği resmi ziyarette Rum Dışişleri Bakanı Kasulidis'le görüştüğünü ve iki bakanın sağlık konusunda bir işbirliği anlaşmasına imza attıkları yazdı.

Habere göre, Busati, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, ülkesinin Kıbrıs sorununa ilişkin "uluslar arası hukuk ve BM Güvenlik Konseyi'nin kararlarına bağlı ilkeli bir tutum sergilediğini" belirterek "bu ilkelere dayanan ve müzakereler sonucunda varılacak bir anlaşmayı memnunlukla karşılayacaklarını" ifade etti.

İki ülke arasında imzalanan anlaşmaya da değinen Busati, bu anlaşmanın iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesinin başlangıcı olmasını diledi.

Rum Dışişleri Bakanı Kasulidis ise açıklamasında, Arnavutluk'un AB sürecine verdikleri desteği vurguladı ve iki ülke arasındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesini arzuladıklarını ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.