GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

RMMO terörle mücadelede yer alacak

RMMO terörle mücadelede yer alacak

Rum Milli Muhafız Ordusu'nun terörle mücadelede yer alacağı haber verildi.

Yayın Tarihi: 31/01/15 11:31
okuma süresi: 2 dak.
RMMO terörle mücadelede yer alacak
A- A A+

Fileleftheros gazetesi, Rum Bakanlar Kurulu'nun, Rum Milli Muhafız Ordusu'nun (RMMO) terörü önleme çerçevesindeki tedbirlere dahil olması yönünde karar aldığını yazdı.

Gazete, geriye RMMO'nun katılımının netleştirilmesinin kaldığını kaydederek, terörü önleme tedbirleri arasında, 5 yıllık paralı gönüllü askerlerin de polise yardım ederek, rol alması yönündeki önerinin kabul edildiğini belirtti.

Polis müdürlüklerinin hali hazırda hassas bölgelerde bulunacak ve devriye gezecek polislerle ilgili planlar hazırladığını aktaran gazete, poliste emekliliklerden kaynaklanan personel eksikliği nedeniyle RMMO'nun da konuya müdahil olması önerisinin yapıldığını ve bu önerinin kabul gördüğünü kaydetti.

Aynı bilgilere göre, siyasi kararın alınmasının ardından, Savunma ve Adalet Bakanları'nın RMMO'dan kaç kişinin ve nasıl meseleye müdahil olacağını kararlaştıracağını belirten gazete, hassas noktalarda sabit korumaların yerleştirilmesi ihtimaliyle birlikte ilk aşamada polisler ve 5 yıllık paralı gönüllü askerlerin ortak devriyelere çıkması yönünde bir düşüncenin olduğunu aktardı.

Polisin, 10 gün önce aldığı önlemlerin sürdüğünü de belirten gazete, havaalanları, limanlar, marinalar, sınır kapıları, Güney Lefkoşa ve diğer yerlerdeki yabancılara ait binalarda önlemlerin artırıldığını belirtti.

Gazete, terörle mücadele kapsamında faaliyet gösteren polislerin artık kurşun geçirmez yelekler giyeceğini de belirtti.

Bu arada İsrail'in Güney Kıbrıs Büyükelçiliği güvenlik mensuplarının elçilik binasının yakınından geçenleri kontrol ettiğine dair bir haberin çıktığı ancak kısa süre sonra bunun doğru olmadığının anlaşıldığı kaydedildi.

Gazete, İsraillilerin Larnaka Havaalanı'nda aldığı önlemlerin sürdüğünü ve Tel Aviv için her uçuşta silahlı kişilerin bulunduğunu yazdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.