GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 5 dak.

Anastasiadis Rusya temaslarını tamamladı

Anastasiadis Rusya temaslarını tamamladı

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in, Rusya'daki temaslarını dün tamamladığı belirtildi.

Yayın Tarihi: 28/02/15 11:18
okuma süresi: 5 dak.
Anastasiadis Rusya temaslarını tamamladı
A- A A+

Alithia gazetesi ve diğer gazeteler, Anastasiadis'in dün St. Petersburg'ta yaptığı temaslarla, Rusya'daki resmi ziyaretinin tamamladığını yazdı.

Habere göre, Anastasiadis dün St. Petersburg Vali Yardımcısı Alexander Govorunov ile bir araya geldi. Rum lider ayrıca Hermitage Müzesi'ni gezdi.

Anastasidis, Govorunov ile görüşmesi sırasında yaptığı konuşmada, Güney Kıbrıs ile Rusya'nın ilişkilerini derinleştirerek, kimin tepki gösterdiği veya göstermediğini dikkate almaksızın, birçok bölgede barış ve istikrarın var olmasına olanak sağlayacak koşulların yaratılmasını arzuladıklarını ifade etti.

Alexander Govorunov ise konuşmasında, iki ülke arasındaki ilişkilerin, kardeşlik ve karşılıklı anlayışa dayandığını belirterek, Güney Kıbrıs'ın güvenilir bir orak olmaya devam ettiğini söyledi.

Rus turistler için Güney Kıbrıs'ın en popüler destinasyonlardan biri olduğunu söyleyen Govorunov, 2014 yılında, St. Petersburg'tan farklı ülkelere yönelik turist sayısında azalma olurken Güney Kıbrıs'a yönelik turist sayısında artış gözlemlendiğini belirtti.

Govorunov ayrıca AB'nin Rusya'ya karşı yaptırımlarına yönelik Güney Kıbrıs'ın tutumunu da derinden takdir ettiklerini ifade etti.

Alexander Govorunov, şehrin Limasol şehri ile olan ilişkilerine de değindi.

ANASTASİADİS HERMİTAGE MÜZESİNE HAYRAN KALDI

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, eşi Andri Anastasiadi ve beraberindeki heyetle birlikte Hermitage Müzesi'ni de ziyaret etti.

Alithia gazetesi, müzeyi gezerken duyduğu hayranlığı dile getiren Anastasiadis'in, müzedeki 14.yy'a ait "Ay.Mama" ikonunu da gördüğünü yazdı.

LONDRA ENDİŞELİ

Alithia gazetesi ve diğer gazeteler, İngiliz hükümetinin, Rus gemilerinin Rum limanlarına demirlemesine ilişkin anlaşmanın imzalanmasıyla Güney Kıbrıs-Rusya yaklaşımına endişe içerisinde baktığını yazdı.

Habere göre, İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan bir kaynak, İngiliz Dışişleri Bakanlığı'nın, Güney Kıbrıs'ın, başka ülkelerle olan ilişkilerinin, kendisini ilgilendirdiği şeklindeki görüşü savunmasına karşın, Rusya'nın Ukrayna siyasetine ilişkin endişelerini genel bir çerçeveye koyduğunu belirtti.

Haberde, Londra'nın, AB'nin Rusya karşısındaki tutumunu hatırlatarak, Güney Kıbrıs'ın AB ortaklarıyla birlikte ortaya koyduğu birliği tanıdığını ve bu nedenle Minsk anlaşmalarına uyma niyetini göstermesine değin Rusya'ya dostluk elinin uzatılmasının vakti olmadığını dile getirdi.

İngiliz milletvekilleri ise Güney Kıbrıs ve Rusya arasındaki anlaşmayı "endişe verici ve hayal kırıklığı" olarak nitelendirdi.

BRÜKSEL KAYGILI

Politis gazetesi, "Ziyaret 'Tahlisiz' Diyorlar- AB, Rusya Karşısında Ortak Bir Cephe Ortaya Koymaya Çalışıyor" başlıklı haberinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in Rusya ziyaretinin, bazı ülkelerde hoşnutsuzluk noktasına vararak, Brüksel'de endişeye neden olduğunu belirtti.

Gazete, AB'nin Rusya'ya karşı ortak bir cephe ortaya koyma çabası içerisindeyken Anastasiadis'in ziyaretinin "oldukça talihsizlik" olarak nitelendirildiğini yazdı.

Gazete haberinde ayrıca kamu oyu önünde Rusya ile olan sıkı ilişkileri muhafaza etmeye çalışan her AB üyesi ülkeye, ortakların gözünde imajını tehlikeye atmasının mümkün olduğu şeklinde uyarının da yapıldığını belirtti.

Habere göre, durumları çok iyi bilen kişiler ise, Anastasiadis'in ziyaretinin, AB cephesinden Güney Kıbrıs aleyhine radikal etkilerin olmayacağı şeklinde değerlendirmede bulundu.

Brüksel'deki çeşitli kaynaklar dün gazeteye yaptıkları açıklamada, endişe ve hoşnutsuzluklarının iki noktaya dayandığını; ilkinin Güney Kıbrıs ve Rusya arasında imzalanan 'Rus gemilerin demirlemesine' ilişkin anlaşmanın içeriği, ikincisinin ise Güney Kıbrıs aleyhine oluşan imajlarla ilgili olduğunu belirtti.

EROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

Rum basını Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun, Güney Kıbrıs ile Rusya arasında imzalanan anlaşmaların geçerliliği yok şeklindeki açıklamalarına da yer verdi.

Simerini gazetesi ilgili haberi "Eroğlu Anlaşmaların Bizi Bağlamadığını Söylüyor"; Fileleftheros gazetesi "Eroğlu, Rusya İle Anlaşmalar Kendisini Bağlamıyor"; Haravgi gazetesi "Anlaşmalar Sahte Devleti Bağlamıyor"; Politis gazetesi "Eroğlu Rahatsız-Güney Kıbrıs-Rusya Arasındaki Anlaşmalarla Hoşnutsuzluk"; Alithia gazetesi ise "Eroğlu Çileden Çıktı" başlıklarıyla aktardı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.