GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Papaioannou: "Yunanistan, Kıbrıs, İsrail ve Mısır işbirliğinde önemli ilerleme sağlandı"

Papaioannou: "Yunanistan, Kıbrıs, İsrail ve Mısır işbirliğinde önemli ilerleme sağlandı"

Kıbrıs'ta 6 yıl görev yapan ve görev süresini tamamlayan Yunanistan Büyükelçisi Vassilis Papaioannou, Kıbrıs'ın kuzeyinde 40 yıldır devam eden Türkiye'nin varlığına rağmen KKTC'nin hiç bir tür tanınma sağlayamamasının raslantı olmadığını belirtti. Papaioannou, KKTC'nin tanınmamış olmasının Kıbrıs sorununa siyasi bir çözüm bulma çabaları için teşvik olduğunu ifade etti.

Yayın Tarihi: 02/03/15 08:00
okuma süresi: 3 dak.
Papaioannou: "Yunanistan, Kıbrıs, İsrail ve Mısır işbirliğinde önemli ilerleme sağlandı"
A- A A+

Kıbrıs'tan ayrılmadan önce KHA'na demeç veren Vassilis Papaioannou, 6 yıl boyunca çabalarının 40 yıldır devam eden işgal nedeniyle herhangi çaresizlik duygusuna karşı halkın moralini yükseltmek olduğunu söyledi.

Papaioannou, Yunanlı ve Kıbrıslı diplomatların her uluslararası ve bölgesel forumda, her düzeyde çaba harcadıklarını belirterek KKTC'nin tanınma sağlayamamasının kararlılıklarını ileri götüren bir faktör olduğunu belirtti

Büyükelçi 6 yıl önce Kıbrıs'ta göreve başladığı zaman Yunanistan ve Kıbrıs'ta ekonomik durum farklıydı. Vassilis Papaioannou, şimdi yaşanan ekonomik sıkıntıların iki ülke arasındaki ilişkileri etkilemediğini söyledi. İki ülke arasındaki ilişkilerin koşullara bağlı olmayan, kardeşçe ilişkiler olduğunu, tarihi köklerinin derin olduğunu belirtti. Büyükelçi, iki ülkenin çıkarlarının ortak olduğunu, bu temelde uluslararası arenada KKTC'ya karşı ortak çalışma yapıldığını belirtti.

Papaioannou, şimdi var olan ekonomik duruma rağmen Yunanistan'ın Kıbrıs sorununa yaklaşımının değişmediğini vurgulayarak Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras'ın adaya yaptığı ziyaret sırasında Kıbrıs sorununun Yunan dış politikası gündeminin önceliği olduğunu söylediğini hatırlattı. Büyükelçi, Türkiye'nin uluslararası hukuka uyması ve tek taraflı eylemlere son vermesi gerektiğini ifade etti. Kıbrıs'ın AB üyesi olduğunu hatırlatan Büyükelçi, Kıbrıs Cumhuriyetinin evrilmesinin tek egemenlik, tek uluslararası kimlik ve tek vatandaşlık temelinde olması gerektiğini belirtti.

Enerji konularına da değinen Büyükelçi, Kıbrıs ve Yunanistan'ın bölgede istikrar ve güvenlik faktörü olduğunu, bölgedeki hidrokarbon rezervleri nedeniyle bölgeye uluslararası ilgi var olduğunu belirtti. Bu çerçevede bölgesel işbirliğine inandıklarını, Yunanistan, Kıbrıs, İsrail ve Mısır işbirliğinde önemli ilerleme kaydedildiğini söyledi.

ABHaber

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.