GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 4 dak.

Barones Landford ve Barones Anelay Güney Kıbrıs'ı sadakatsiz buldu

Barones Landford ve Barones Anelay Güney Kıbrıs’ı sadakatsiz buldu

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Anastasiadis'in Moskova ziyareti konusunda Amerikalıları rahatsız eden şeyin Rusya ile imzalanan anlaşmalar değil, ziyaret için seçilen zaman ve Anastasiadis'in Moskova'daki bazı açıklamaları olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 04/03/15 12:12
okuma süresi: 4 dak.
Barones Landford ve Barones Anelay Güney Kıbrıs’ı sadakatsiz buldu
A- A A+

Politis "Mesele Zamanlama" başlıklı haberinde Kasulidis'in ABD ziyareti çerçevesinde Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Victoria Nuland'la görüşmesini RİK'e değerlendirdiğini yazdı.

Habere göre ABD'nin Anastasiadis'in Moskova temaslarından rahatsız olup olmadığı sorulan Kasulidis, "Bizim de rahatsızlıklarımız var, onların da. Karşılıklı izahat verilmesi şarttı. Amerikan rahatsızlığı, Putin rejiminin AB'nin 28 üyesi ve Batı tarafından bir yalnızlaştırma sisteminde tutulması gerektiği Amerikan görüşüyle ilgilidir" dedi.

Anastasiadis'in, dolaylı şekilde ortaklarının ve müttefiklerinin sözde Rusya'nın Ukrayna'daki ayrılıkçılar lehine müdahale ettiği kuşkusuyla Rusya'ya yaptırım uygulamalarına karşılık Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetleri karşısında takındıkları tavrı "riyakarlık" diye nitelediği açıklamasının da rahatsızlık yarattığını anlatan Kasulidis "Bizim Güvenlik Konseyi daimi üyesini görmezden gelme lüksümüz olmadığına anlayış göstermiyorlar" diye konuştu.

Kasulidis Moskova'da imzalanan anlaşmalar hakkında Amerikalılara kapsamlı izahat verdiklerini belirterek "Uluslararası medyanın bu anlaşmaları, Kıbrıs'ta Rus üssü şeklinde yansıtmaları yanlıştır. Çünkü imzalanan anlaşmalarda böyle bir şey öngörülmüyor" dedi.

ANASTASİADİS TUSK VE MERKEL'E TELEFONDA MOSKOVA ZİYARETİ HAKKINDA İZAHAT VERDİ

Fileleftheros, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'i telefonla arayarak Moskova ziyaretiyle ilgili bilgi verdiğini bildirdi.

Gazeteye göre Fransız dengi Fransua Hollande'la da irtibat kuracak olan Anastasiadis muhataplarına Moskova'ya AB'nin Ukrayna meselesiyle ilgili tezlerini aktardığını söyledi.

Haberde Anastasiadis'in muhataplarından hiçbirinin Amerikalı ve İngilizlerin ortaya attığı gibi konular gündeme getirmediği de kaydedildi.

BARONESLER GÜNEY KIBRIS'I SADAKATSİZ BULDU

Aynı gazete İngiliz Lordlar Kamarası'nın Güney Kıbrıs ile Rusya arasında imzalanan, Rus savaş gemilerinin Rum limanlarına demirlemesi anlaşması konusunu ele aldığını bildirdi.

Habere göre Barones Landford'un Moskova ile böyle bir anlaşma imzalanmış olmasından şoke olduğu vurgusuyla soru önergesi sunması üzerine İngiltere Dışişleri Bakanlığı temsilcisi Barones Anelay, AB üyesi her ülkenin, enerji sebebiyle de Rusya ile farklı ölçüde ekonomik ve siyasi bağları bulunduğunu söyleyerek "AB katı bir yaptırım paketi geliştirdi. Bildiğim kadarıyla paketle ilgili oy birliği halen geçerlidir" dedi. Barones Anelay Güney Kıbrıs-Rusya ilişkilerinin Lordlar Kamarası'nda 10 Mart'ta ele alınacağını da açıkladı.

Fileleftheros, Barones Landford ve Barones Anelay'ın Rusya ilişkileri nedeniyle Güney Kıbrıs'ı "sadakatsiz" bulduklarına dikkat çektiği haberini "Baronesler 'Kıbrıs'ın Sadakatsizliğinden' Söz Ediyor... Moskova-Lefkoşa İlişkileri Londra'yı Meşgul Ediyor" başlığıyla aktardı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.