GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Kasulidis'in ABD temasları

Kasulidis'in ABD temasları

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis'in, Washington temaslarını tamamlayıp ayrılmasından önce, ABD Dışişleri Bakanlığının enerji konularıyla ilgili özel koordinatörü Amos Hochstein ve ABD Kongresi üyeleriyle bir araya geldiği haber verildi.

Yayın Tarihi: 06/03/15 10:43
okuma süresi: 3 dak.
Kasulidis'in ABD temasları
A- A A+

Kasulidis'in, aralarında ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı, Senatör Robert Menendez'in de bulunduğu bir dizi yetkiliyle görüştüğünü yazan Fileleftheros, Kasulidis'in bu görüşmelerde muhataplarını Kıbrıs sorunundaki gelişmeler, Güney Kıbrıs'ın sözde "Münhasır Ekonomik Bölgesi'ndeki (MEB) Türk ihlalleri", ayrıca Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in kısa zaman önce Moskova'ya gerçekleştirdiği ziyaret hakkında bilgilendirdiğini kaydetti.

Kasulidis'in geçtiğimiz Salı günü ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı, Senatör John Mccain ve Cumhuriyetçi senatör Lindsey Graham ile yaptığı görüşmelerin de önemli olarak addedildiğini yazan gazete, bu görüşmelerde, Kıbrıs sorunu, "Türk ihlalleri" ve Moskova'da imzalanan anlaşmalar ötesinde, Rum kesiminin İsrail ile olan enerji işbirliğinin de içerisinde olduğu Doğu Akdeniz bölgesinin güvenliği konusunun da ele alındığını belirtti.

Gazete, Kasulidis'in Salı akşamı ABD'de yaşamını sürdürmekte olan Rum toplumunun ileri gelenleriyle bir araya gelerek, kendilerini Kıbrıs sorunundaki gelişmeler hakkında bilgilendirdiğini de ekledi.

Alithia gazetesi de Kasulidis'in ABD temaslarına yer verdi ve "ENI-KOGAS konsorsiyumunun ara verip, sondajları sürdürmeyecek olmasının akabinde, Nisan ayında KKTC'de yapılacak olan seçimlerin hemen ardından müzakerelerin başlaması için, Ankara'nın Nisan ayı başında sona erecek olan navtex'i yenilemeyeceğine dair diplomatik kaynaklardan gelen bilgilerin artmakta olduğunu" öne sürdü.

Gazete, Kasulidis'in Letonya'nın başkenti Riga'da dün başlayıp bugün tamamlanacak olan AB Dışişleri Bakanları gayri resmi toplantısına katılacağını da anımsattı.

ZİNON İSRAİLLİ MUHATABIYLA GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Fileleftheros gazetesinde yer alan bir haberde ise, Rum Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü, Büyükelçi Aleksandros Zinon'un, İsrail Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Nisim Ben Sitrir ile Lefkoşa Rum kesiminde bir araya geldiği haber verildi.

Gazete görüşmede, ikili ve bölgesel konular, Orta Doğu bölgesindeki durum aynı zamanda terör ve tehditlerle mücadele çabalarının ele alındığını, bununla birlikte görüşmenin iki ülke arasındaki politik diyalog çerçevesinde gerçekleştirildiğini ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.