GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Hammond'un 31 Mart'ta Güney Kıbrıs'ı ziyaret edeceği bildirildi

Hammond'un 31 Mart'ta Güney Kıbrıs'ı ziyaret edeceği bildirildi

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond'un 31 Mart'ta Güney Kıbrıs'ı ziyaret edeceği bildirildi.

Yayın Tarihi: 26/03/15 10:23
okuma süresi: 3 dak.
Hammond'un 31 Mart'ta Güney Kıbrıs'ı ziyaret edeceği bildirildi
A- A A+

Filelefheros, Hammond'un Kıbrıs ziyareti kapsamında 1 Nisan'da Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'yla da görüşeceğini yazdı.

Hammond'un 31 Mart'ta yapacağı ziyaretin kapsamını genişletmesi ve EOKA'nın silahlı tedhişe başlama yıldönümü olan 1 Nisan'da KKTC'ye gelme kararı Rum medyası tarafından kinayeli bulundu.

Fileleftheros "İngiliz Dışişleri Bakanı 1 Nisan'da Eroğlu'na" başlıklı haberinde Güney Kıbrıs'ı ziyaret talebinin, İngiltere'de 7 Mayıs'ta yapılacak seçimler arifesinde Hammond'dan geldiğini hatırlatan gazete, İngiltere Dışişleri Bakanı'nın bu çerçevede Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile görüşmek üzere KKTC'ye de gelmeyi planladığını yazdı.

Hammond'un Cumhurbaşkanı Eroğlu ile 1 Nisan'da görüşeceğine işaret eden gazete, "İngiliz Dışişleri Bakanı'nın sahte seçimlere 18 gün kala işgal bölgelerine gitmek için 1 Nisan'ı, -sömürgeye karşı mücadelenin (EOKA'nın silahlı tedhişe) başlama yıldönümü- seçmesi kinayeli" ifadesini kullandı.

Hammond'un KKTC ziyaretiyle ilgili detayların henüz öğrenilemediğini ancak görüşmenin yapılacağı mekanın önemli olduğu yorumunu yapan gazete, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Eroğlu ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı yanındaki konutunda görüştüğünü ve görüşme alanında KKTC bayrağı bulunmadığını yazdı.

Habere göre Philip Hammond ziyaretinin Güney Kıbrıs ayağında Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'le görüşecek, Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis'le de çalışma yemeğinde bir araya gelecek.

Rum yönetiminin Hammond'un ziyaretinden beklentileri düşük tutmaya çalıştığını ve herhangi bir sonuç çıkmasını beklemediğini de haberine ekledi.

"İNGİLTERE'NİN HELLİM KONUSUNDA KIBRISLI TÜRK ÜRETİCİYE DESTEĞİ RUM YÖNETİMİ İÇİN SAVAŞ SEBEBİ"

Gazete haberinin "Bir Nala Bir Mıha" başlığıyla ayırdığı bölümünde ise özetle şunları yazdı:

"Londra Lefkoşa'ya karşı 'bir nala bir mıha' taktiğini uyguluyor. Perde gerisinde Lefkoşa'ya çelme takmaya, Kıbrıs Cumhuriyeti'ni çeşitli düzeylerde erozyona uğratmaya ve Türk tezlerini desteklemeye devam ederken, devletin işleyişi konularına yardım ediyor görünüyor.

Reformlar, devlet organları ve daireleri konularında özellikle Mart 2013'ten beridir İngiliz hükümetinden teknik yardım sağlanıyor. Londra'nın, yukarıda anlatılanlara paralel olarak siyasi nedenlerden dolayı Kıbrıslı Türk üreticilere destek verdiği hellim konusunda da başrol oynuyor. Kıbrıs hükümeti bu konuyu 'savaş sebebi' saydığını Londra'ya iletti."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.