GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Kasulidis: "Yunanistan ile Kıbrıs'ın ilişkileri gözbebeği gibi"

Kasulidis: "Yunanistan ile Kıbrıs'ın ilişkileri gözbebeği gibi"

Yunanistan Meclis Başkanı Zoi Konstandopulu, Kıbrıs sorunu müzakerelerinin, sürecin ilerlemesini engelleyen "tahrikler" olmaksızın devam etmesi gerektiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 26/03/15 12:15
okuma süresi: 2 dak.
Kasulidis: "Yunanistan ile Kıbrıs'ın ilişkileri gözbebeği gibi"
A- A A+

Fileleftheros gazetesinin dünkü haberine göre, Güney Kıbrıs'a resmi ziyaret gerçekleştirmekte olan Konstandopulu, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ve Başpiskopos II. Hrisostomos ile görüştü.

Habere göre Konstandopulu-Kasulidis görüşmesinde, Kıbrıs sorunundaki son gelişmeler ile Yunanistan ile Güney Kıbrıs'ın dış politikaları ele alındı.
Yunanistan Meclis Başkanı Zoi Konstandopulu görüşmede yaptığı konuşmada, Kıbrıs sorunu müzakerelerinin, sürecin ilerlemesini engelleyen "tahrikler" olmaksızın devam etmesi gerektiğini belirtti.

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis de yaptığı konuşmada, Rum halkının Yunan halkıyla olan dayanışmasından bahsederken, Yunanistan ile Güney Kıbrıs arasındaki ilişkilerin "gözbebeği gibi" olduğunu söyledi.
Gazete, Konstandopulu'nun Başpiskopos II. Hrisostomos ile görüşmesinde de birlik mesajı verildiğini yazdı.

Haberde, II. Hrisostomos'un, Kilise ile işbirliğinden kimseye zarar gelmeyeceğinden bahsettiği ve "hep birlikte çalışılması halinde ileri gidilebileceğini" söylediği kaydedildi.

Gazete, Konstandopulu'nun adadaki temaslarının, Yunan Alayı (ELDİK) Birliği'ne yaptığı ziyaretle birlikte tamamlandığını yazdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.