GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

Rumlar 'Hellim'in tescili için gün sayıyor

Rumlar 'Hellim'in tescili için gün sayıyor

Rum Tarım Bakanı Nicos Kouyialis, AB Halloumi/hellimin Kıbrıs'a has geleneksel nitelikte olduğuna ikna olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 30/03/15 08:08
okuma süresi: 1 dak.
Rumlar 'Hellim'in tescili için gün sayıyor
A- A A+

Kouyialis yaptığı açıklamada, Kıbrıs'ın yerel peyniri Halloumi/hellim menşeinin korunması (PDO) için başvuru yaptığını, söz konusu dosyanın yetkili Avrupa Komisyonu Genel Müdürlüğü tarafından bütün incelemelerden geçtikten sonra şimdi tercüme aşamasında olduğunu bildirdi.

Nicos Kouyialis, başvuru dosyasının birkaç gün içerisinde AB Resmi Gazetesi'nde yayımlanacağını duyurdu; bunun Avrupa Birliği'nin Kıbrıs menşeili bir ürün olduğuna inandığını ve PDO statüsü verilmesinin yolunu açılacağını gösterdiğini ifade etti.

Türkiye'nin olaya dâhiliyetini yorumlaması istenen Tarım Bakanı Kouyialis, Ankara'nın tamamen teknik olan bir konuyu politikleştirdiğini, ancak Kıbrıs'ın bu konuda çok çalıştığını ve bütün engellerin üstesinden geleceğini kaydetti.

Kouyialis, Hellim/Hallouminin markalanmasının yeni ufuklar açacağını, ekonomiye faydası olacağını vurguladı.

ABHaber

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.