GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

"Barbaros gidiyor, Eide geliyor"

"Barbaros gidiyor, Eide geliyor"

Güney Kıbrıs'ın sözde "Münhasır Ekonomik Bölgesinde" (MEB) sismik araştırmalar gerçekleştirdiği gerekçesiyle Kıbrıs Rum tarafının tepkisiyle karşılaşan Türkiye'nin Barbaros Hayreddin Paşa gemisinin, kendisine eşlik eden diğer gemilerle birlikte dün adadan ayrılması Rum basınında geniş yer buldu.

Yayın Tarihi: 31/03/15 11:51
okuma süresi: 2 dak.
"Barbaros gidiyor, Eide geliyor"
A- A A+

Fileleftheros gazetesinin "Müzakerelere Yeşil Işık Yandı – Barbaros ve Saipem 10000 Gidiyor ve Pazartesi Eide Geliyor" başlıkları altında verdiği haberinde, Türkiye'nin, 6 Nisan'da bitecek Navtex'i yenilemeyeceğini gösterme amacıyla Barbaros gemisini bölgeden dün çektiğini yazdı.

İlgili açıklamanın KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami tarafından yapıldığını kaydeden gazete, Nami'nin "Gazimağusa limanında demirli bulunan Barbaros'un bölgeden ayrılması kararını aldıklarını ve Kıbrıs Rum tarafının bunu değerlendirmesi ve çözüm müzakerelerinin yeniden başlamasını dilediklerini" ifadesini kullandığını kaydetti.

Gazete, bu gelişmelerin ardından BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin 6-8 Nisan tarihlerinde adaya geleceğini duyurduğunu vurguladı.

Gazete, BM'nin, tarafların bu eylemlerinden önceden haberdar olduğu ve Eide'nin ziyaretini de önceden planladığı iddiasında bulundu.

Diğer gazeteler ise konuya ilişkin haberlerini şu başlıklarla yansıttılar: Alithia "Barbaros Gidiyor, Eide Geliyor"; Simerini "Barbaros Yakın Zamanda Demir Alıyor – Eide 'Cesaret Verici Gelişmeler' Sebebiyle Yeniden Geliyor"; Haravgi "Barbaros Gidiyor ve Eide Geliyor – Müzakerelerde Derinlere"; Politis "Barbaros Sonunda Gitti".

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.