GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 4 dak.

Sertoğlu'nun açıklamaları Rum basınında geniş yer buldu

Sertoğlu'nun açıklamaları Rum basınında geniş yer buldu

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'nun (KTFF) Kıbrıs Rum Futbol Federasyonu'na (KOP) katılım süreci konusunda, Zürih'te 2013 yılının Kasım ayında imzalanan anlaşmanın yalnızca futbolla ilgili olduğu ve Kıbrıs sorunu konusunda emsal teşkil etmeyeceği yönünde değerlendirmeler yapılıyor.

Yayın Tarihi: 31/03/15 11:54
okuma süresi: 4 dak.
Sertoğlu'nun açıklamaları Rum basınında geniş yer buldu
A- A A+

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu'nun, KTFF'nin KOP'a katılımıyla ilgili dün düzenlediği basın toplantısı, Rum basınında geniş yer bulurken, bu konuda çeşitli yorumlar yapıldı.

Simerini gazetesi "Kıbrıslı Türkler KOP'a Katılıma Doğru İlerliyor" başlığıyla aktardığı haberinde, KTFF'nin, mektupla, FIFA ve UEFA tüzüklerine uyum sağlayabilmek için düzenlemeye gitme kararı konusunda bilgilendirme yaptığını ve KKTC'de, bu konuda yoğun tepkiler bulunduğunu yazdı.

Gazete, Zürih Anlaşması'na göre KOP'un, UEFA ve FIFA üyesi olarak, Kıbrıs'taki futbolun denetimi ve yönetimiyle ilgili yetkili makam olduğunu; bunun yanı sıra Kıbrıs'taki uluslararası futbol faaliyetleriyle ilgili sorumluluğu da üstlendiğini kaydetti.

Zürih Anlaşması'nın, Kıbrıs sorunu kapsamında emsal teşkil edecek bir yönü bulunmadığına ve bunun, yalnızca futbolla ilgili bir anlaşma olduğuna vurgu yapan gazete, anlaşmanın, Kıbrıs sorunu çözülene dek geçerli olacak geçici bir anlaşma olduğuna işaret etti.

Gazete, anlaşmada bir önemli parametre daha bulunduğunu belirterek, KOP Yönetim Kurulu'nun, anlaşma uyarınca Kıbrıs Türk futboluyla ilgili karar üretecek bir komite kuracağını ve bu kararların, KOP Yönetim Kurulu'nda onaylanmadan yürürlüğe konamayacağını da kaydetti.

Haberde, KTFF'nin KOP'un üyesi olması halinde, KOP'un Genel Kurulu'nda ve Yönetim Kurulu'nda temsiliyet hakkı kazanacağı, ancak bu temsiliyetin, hangi yöntem ve hangi sınırlarla kullanılacağı konusunun müzakere edileceği belirtildi.

"DAHA YOLU VAR… BASİT BİR SÜREÇ DEĞİL. İHTİYATLI OLMALIYIZ"

Alithia gazetesi ise "Daha Yolu Var!" başlığıyla aktardığı haberinde, KTFF'nin her ne kadar FIFA ile UEFA'ya mektup göndermiş ve kendi tüzüğünde, UEFA ile FIFA tüzüklerine uyum sağlamak adına çalışma yapacağını belirtmiş olsa da, KOP'a katılım sürecinin basit bir süreç olmayacağını yazdı.

Gazete, bu süreçte, gerçekten bahsedildiği gibi tüzükte değişiklik yapılıp yapılmayacağını görmek için beklemek gerektiğini ve KOP'a henüz katılım başvurusu yapılmadığından, ihtiyatlı olunması gerektiğini vurguladı.
Politis gazetesi de "Barış'a Futbol Aracılığıyla Pas… FIFA Kararla İlgili Resmen Bilgilendirildi" başlığıyla manşete taşıdığı haberinde, KOP'un KTFF ile olan anlaşmasının dün itibarıyla uygulama yoluna girdiğini yazdı.

Gazete, edindiği bilgilere dayanarak, KTFF'nin UEFA ile FIFA tüzüklerine uyum sürecini tamamlamasının ve Genel Kurul'unda ilgili tüzüğü onaylamasının ardından KOP'a başvuracağını ve Zürih Anlaşması temelinde bir idari komite kurulması için hukuki ve idari tüm gerekli adımları atacağını kaydetti.Haberde, KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş'ın KTFF ile ilişkileri askıya aldığına dair açıklaması da yer alırken, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'nun "anlaşmanın tek yol olduğu" ifadesini kullandığı belirtildi.

Haber, diğer gazetelerde de şu başlıklarla yansıtıldı:

Fileleftheros gazetesi: "KOP'a Katılım Süreci Başladı… Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu KOP'a, FIFA'ya ve UEFA'ya Mektup Yolladı"

Haravgi gazetesi: "KTFF KOP'a Üyelik Yolunda… Başkan Hasan Sertoğlu Mektup Göndererek FIFA'yı Bilgilendirdi."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.